Αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Λεμεσού το ανθυποβρυχιακό Severomorsk του Βόρειου Στόλου




Στο λιμάνι Λεμεσού έχει αγκυροβολήσει το ρωσικό ανθυποβρυχιακό πλοίο Severomorsk του Βόρειου Στόλου, μετά από ένα μακρύ ταξίδι εννέα μηνών, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου.

  • Οπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, η υπηρεσία Τύπου του Βόρειου Στόλου ανέφερε πως το πλοίο θα βρίσκεται αγκυροβολημένο εκεί για μερικές ημέρες, και στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η αναπλήρωση των προμηθειών του και η παραχώρηση αδειών στο προσωπικό.
  • Το Severomorsk ξεκίνησε, όπως αναφέρεται, για ένα μεγάλο ταξίδι από τη βάση του Βόρειου Στόλου, στην ομώνυμη πόλη, στις 5 Ιουλίου. Κατά τη διάρκεια της αποστολής του, το πλοίο διένυσε περισσότερα από 30.000 ναυτικά μίλια και επισκέφτηκε το Αλγέρι, το Τζιμπουτί, τη Μοζαμβίκη και τη Μαδαγασκάρη.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου του ταξιδιού του, έγινε αποκατάσταση των τεχνικών δυνατοτήτων του πλοίου στην κύρια βάση του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας στη Σεβαστούπολη. Από τότε το πλοίο διένυσε άλλα 6.000 μίλια.

Το Severomorsk ξεπερνά τους 7.570 τόνους, ενώ το μήκος του φτάνει τα 163.5 μέτρα. Ο εξοπλισμός του πλοίου περιλαμβάνει εκτοξευτήρα πυραύλων URK-5 Rastrub-B, ο οποίος μπορεί να χτυπήσει τόσο τα υποβρύχια όσο και τα πλοία, και πυραυλικό σύστημα εδάφους αέρος 3K95 Kinzhal . Το Severomorsk μεταφέρει επίσης δύο ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα Ka-27.

ΚΥΠΕ – Tass – Ρωσία/ΜΟΣΧΑ
10/04/2019 16:45

Προχωρά η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου: Στην Κύπρο η πρώτη Σύνοδος Κορυφής το 2019

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: