1% ο ΣΥΡΙΖΑ! Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δείχνουν τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών




Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ φαίνεται να κατακτά για 33η συνεχόμενη φορά την πρωτιά στις φοιτητικές εκλογές, στις οποίες η συμμετοχή κατέγραψε μικρή άνοδο.

Με τη μέχρι στιγμής ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων στα πανεπιστήμια, η ΔΑΠ που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει πάνω από 40% (49% σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας) και ακολουθεί η ΠΚΣ, με ποσοστό πάνω από 20% (25,17% σύμφωνα με την ίδια).

Ακολουθούν η ΕΑΑΚ (9% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 8,24% σύμφωνα με την ΠΚΣ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ) και η ΠΑΣΠ (8% σύμφωνα με τη ΔΑΠ, 7,65% σύμφωνα με την ΠΚΣ). Σε χαμηλό ποσοστό, κοντά στο 1%, το ΜΠΛΟΚΟ, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίστοιχη η εικόνα και στα ΤΕΙ, με τη ΔΑΠ να έρχεται πρώτη, δεύτερη την ΠΚΣ και τρίτη την ΠΑΣΠ, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ.

Εκκρεμούν ακόμη οι περισσότεροι πολυπληθείς φοιτητικοί σύλλογοι, των οποίων η καταμέτρηση δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Δήλωση Ν. Αμπατιέλου, γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, για το αποτέλεσμα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών

«Με βάση τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, η Πανσπουδαστική ΚΣ, το ψηφοδέλτιο που συγκροτούν τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ μαζί με πολλούς ακόμα αγωνιστές φοιτητές, καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο σε ψήφους και ποσοστά σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ αναδεικνύεται και φέτος σε 2η δύναμη πανελλαδικά, κατακτώντας μάλιστα νέες πρωτιές σε μεγάλα ιδρύματα, όπως στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» δήλωσε για το αποτέλεσμα των φοιτητικών-σπουδαστικών εκλογών, ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκος Αμπατιέλος.

Προσθέτει ότι «οι χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές γύρισαν την πλάτη στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του Τσίπρα, όπως και στις πολυδιαφημισμένες μεταρρυθμίσεις στην ανώτατη εκπαίδευση, αφήνοντας για μια ακόμα χρονιά την κυβερνητική παράταξη στην πλήρη ανυποληψία».

Ο Ν. Αμπατιέλος, επισημαίνει ακόμα ότι «μέσα στους φοιτητές δυναμώνει ένα ριζοσπαστικό ρεύμα, κάτι που πρέπει να επιστεγαστεί στις εκλογικές μάχες του επόμενου διαστήματος με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού» και προσθέτει στη δήλωσή του: «Όσοι στήριξαν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ, αλλά και πολλοί ακόμα που προβληματίζονται και αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον τους, έχουν μεγάλη ευκαιρία: Μπορούν να δώσουν απάντηση σε κεφάλαιο και ΕΕ, στις κυβερνήσεις και τα κόμματα που την υπηρετούν και έχουν γράψει το σενάριο για τη νέα γενιά, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές. Ριχνόμαστε σε αυτές τις μάχες χωρίς να χάσουμε ούτε λεπτό».

«Η Πανσπουδαστική ΚΣ αναδεικνύεται σε 1η δύναμη σε δεκάδες συλλόγους πανελλαδικά. Είναι ελπιδοφόρα η ενίσχυση εκείνου του μπλοκ συλλόγων που παίρνει και θα πάρει πάνω του την υπόθεση της αγωνιστικής ανασυγκρότησης του φοιτητικού κινήματος. Που θα μπει μπροστά για να ενισχυθεί η γραμμή της αντιπαράθεσης με τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και το κεφάλαιο. Αυτό το μαχητικό τμήμα των φοιτητικών συλλόγων, που εκφράζεται με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, αποτελεί και την ελπίδα για να μπει τέλος στη διάλυση και τον εκφυλισμό» καταλήγει στη δήλωση του ο γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Αθηνά Καστρινάκη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζει την έρευνα Novartis η Τουλουπάκη; Αύριο η συνεδρίαση ΑΠ για ανανέωση θητείας της

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: