Ζημιές σε κτίρια από τον ισχυρό σεισμό στην Τουρκία: Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί




Πανικό προκάλεσε ο σεισμός στο Ντενιζλί της Τουρκίας ο οποίος σύμφωνα με το Kέντρο Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD) πραγματοποιήθηκε στις 9.34 ώρα Τουρκίας και ήταν 5.5 στην κλίμακα Ρίχτερ ενώ σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ερευνών Σεισμού Καντιλί ήταν 5,6 στην κλίμακα Ρίχτερ.

  • Ο σεισμός βάθους 11,36 χμ έχει αισθητός μέχρι τη Σμύρνη και την Αττάλεια και ακολούθησαν δύο μετασεισμοί 4,8 και 4,5 στην κλίμακα Ρίχτερ αντίστοιχα.

Ο δήμαρχος του Ατζίπαγιαν όπου ήταν το κέντρο του σεισμού, Χουλούσι Σεβκάν, δήλωσε ότι υπήρξαν ρωγμές στα κτίρια ωστόσο καμιά απώλεια ζωής. “Όλοι οι πολίτες μας είναι στους δρόμους. Εμείς περισσότερο φοβηθήκαμε μην χτυπήσουν τους ανθρώπους αυτά που πέφτουν από τις στέγες και γι αυτό εργάζονται τα συνεργεία μας αυτή τη στιγμή”, ανέφερε.

Ο δήμαρχος είπε ακόμη ότι ο κοινοτάρχης ενός χωριού κοντά στο Γεσίλντερε επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι δεν υπάρχουν απώλειες ζωών στο χωριό ωστόσο υπήρξαν ρωγμές στις στέγες και έπεσαν καπνοδόχοι.

Αξιωματούχοι των πόλεων Ουτσάρι και Γενικόι, δήλωσαν στο NTV ότι περίπου 20 κτίρια και σπίτια υπέστησαν ζημιές, με τις αρχές να εξακολουθούν να αποτιμούν την κατάσταση.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη
20/03/2019 09:53

Ισχυρός σεισμός χτύπησε τη δυτική Τουρκία, 230 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Σμύρνης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: