Ύποπτο παιγνίδι του Τσαβούσογλου με Πάτριοτ και S-400: Διαπραγματευόμαστε με ΗΠΑ λέει…




Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η χώρα του συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την αμερικανική κυβέρνηση για την αγορά του συστήματος Patriot.

Την είδηση μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN TV στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ζαχαράκη.

Είχε προηγηθεί ανταπόκριση του Πρακτορείου Bloomberg, στην οποία σημειωνόταν ότι η Τουρκία απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ να της πουλήσει το σύστημα πυραυλικής άμυνας Patriot μέχρι τα τέλη του 2019, υπό τον όρο ότι η Άγκυρα θα ακύρωνε τη συμφωνία που έκανε με τη Ρωσία για την αγορά του αντιπυραυλικού συστήματος S-400.

“Τώρα οι Αμερικανοί είπαν ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν το σύστημα Patriot και οι αντιπροσωπείες μας διαπραγματεύονται”, δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έλαβε τελικά θετική απάντηση από την Ουάσινγκτον στην επιστολή που απέστειλε σχεδόν πριν από δύο χρόνια σχετικά με την αγορά των Patriot. Είναι φανερό από τη δήλωση αυτή ότι ομιλεί για μία παλιά ιστορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αμερικανοί απέσυραν από τις 15 Φεβρουαρίου την προσφορά για πώληση του αμερικανικού συστήματος.

Ο Τούρκος υπουργός πρόσθεσε ότι ενώ ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις, η Τουρκία έχει εκφράσει τις αμφιβολίες της σχετικά με το κόστος, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης και τη μεταφορά τεχνολογίας.

Ενώ η χώρα του ελπίζει να εξασφαλίσει την αγορά των συστημάτων Patriot, μπορεί να στραφεί και σε άλλες επιλογές, εάν οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ δεν επιτύχουν, δήλωσε ο Τσαουσουόγλου.

Ο Ερντογάν απέρριψε την πρόταση των ΗΠΑ για το σύστημα Πάτριοτ: Οριστικά παίρνει τους S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: