Υποψηφιότητα “κατά λάθος” ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν: Έσπευσε να διορθώσει τον εαυτό του




Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε κατά λάθος χθες Σάββατο ότι είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, προτού σπεύσει να διορθώσει τον εαυτό του.

  • Μιλώντας ενώπιον 1.000 υποστηρικτών και πολιτικών των Δημοκρατικών στη διάρκεια ενός δείπνου στο Ντόβερ της πολιτείας Ντέλαγουερ, την οποία εκπροσωπούσε επί περισσότερα από 30 χρόνια ως γερουσιαστής, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε ότι η πορεία του είναι πιο προοδευτική «από οποιουδήποτε άλλου έχει θέσει υποψηφιότητα στις Ηνωμένες…». Αμέσως έσπευσε να διορθώσει τον εαυτό του, λέγοντας «από οποιονδήποτε θα έθετε υποψηφιότητα».

Αμέσως το κοινό σηκώθηκε όρθιο και άρχισε να φωνάζει «βάλε υποψηφιότητα Τζο!», όμως ο Μπάιντεν τόνισε «δεν το εννοούσα!».

  • «Μου λένε ότι με επικρίνει πολύ η νέα αριστερά», επεσήμανε ο Μπάιντεν, αναφερόμενος σε μια ομάδα νέων, δημοφιλών, αριστερών Δημοκρατικών, στους οποίους περιλαμβάνεται το ανερχόμενο αστέρι του κόμματος, η βουλευτής Αλεξάντρια Οκάσιο-Κόρτες. «Έχω την πιο προοδευτική πορεία από όσους έχουν θέσει υποψηφιότητα στις Ηνωμένες…», πρόσθεσε, προτού γρήγορα διορθώσει τον εαυτό του: «Από οποιονδήποτε θα έθετε υποψηφιότητα».

Ο 76χρονος Μπάιντεν δεν έθεσε υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2016 εξαιτίας του πρόσφατου θανάτου ενός από τους γιους του.

Ωστόσο χθες εμφανίστηκε έτοιμος να τα βάλει με τον Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι οι εκλογές του 2020 θα είναι οι πιο σημαντικές εδώ και έναν αιώνα.

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι έχει έρθει η ώρα να αποκατασταθεί η «ραχοκοκαλιά» της χώρας, όμως για αυτό τον σκοπό χρειάζεται πολιτική ομοφωνία προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τρέχον «κακό», «μικροπρεπές» και «εμπαθές» πολιτικό περιβάλλον.

  • «Γνωρίζουμε ποιος είναι, πρέπει να μάθουμε ξεκάθαρα ποιοι είμαστε εμείς», επεσήμανε ο Μπάιντεν αναφερόμενος στον Τραμπ, χαιρετίζοντας παράλληλα το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο «επέλεξε την αλήθεια από τα ψέματα και την ενότητα αντί της διχόνοιας».

Εδώ και καιρό υπάρχουν φήμες ότι ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Αν αυτό συμβεί, θα συμμετάσχει σε μια μάχη με μεγάλο συνωστισμό, καθώς ήδη 15 Δημοκρατικοί έχουν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους.

Ανάμεσά τους είναι οι γερουσιαστές Ελίζαμπεθ Γουόρεν και Καμάλα Χάρις, ο πρώην αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον για το χρίσμα του κόμματος το 2016, ο Μπέρνι Σάντερς, αλλά και ο πρώην γερουσιαστής του Τέξας Μπέτο Ο’ Ρουρκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP
17/03/2019 11:15

Ο Τραμπ περπατά σε τεντωμένο σχοινί: Δεν διαπιστώνει άνοδο του λευκού εθνικισμού, λέει…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: