Βράβευση μαθητών ελληνικών σχολείων της Φλόριντα από το Πολιτιστικό Κέντρο “Προμηθέας”




Για άλλη μια χρονιά φέτος, το Πανελλήνιο Πολιτιστικό Κέντρο Φλόριδας, “Προμηθέας”, τίμησε τη γιορτή των Ελληνικών Γραμμάτων, με μια όμορφη εκδήλωση, παρουσία παραγόντων, γονέων, εκπαιδευτικών και άλλων ομογενών, κατά τη διάρκεια της οποίας επιδόθηκαν χρηματικά βραβεία και τιμητικά διπλώματα, σε έξι μαθητές και μαθήτριες ελληνικών σχολείων, ή σχολείων ελληνικού ενδιαφέροντος της περιοχής μας.

  • Οι βραβευθέντες είναι οι εξής: Εβούλη Καβουκλή, από το Ελληνικό Σχολείο του Αγίου Νικολάου, Τάρπον Σπρινγκς, Βασιλική Κουφογάζου, της Αγίας Τριάδος Κλίαργουότερ, Χρήστος Παυλίδης, του Αγίου Γεωργίου Νιου Πορτ Ρίτσι, ΄’Εϊβα Χαζάκη, του Αγίου Στεφάνου Σεντ Πίτερσμπουργκ, Σταυρούλα Νταλάκα, της Ακαδημίας Πλάτωνα Κλίαργουότερ και Κέμντεν Ρίβς της Αθηναϊκής Ακαδημίας Κλίαργουότερ. Κάθε ένα από τα παιδιά διάβασε έκθεση που είχε γράψει στα ελληνικά, αποσπώντας τα θερμά χειροκροτήματα των παραβρισκομένων. Ολα τα παιδιά εξέφρασαν την υπερηφάνεια για την ελληνική καταγωγή τους, καθώς και τη χαρά τους που τα περισσότερα από αυτά επισκέπτονται τα καλοκαίρια την Ελλάδα.

Την επίδοση έκαναν ο δήμαρχος του Τάρπον Σπρινγκς, Χρυσόστομος Αλαχούζος, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, Στέλλα Κοκόλη, που ήλθε ειδικά για την εκδήλωση αυτή, από τη Νέα Υόρκη και ήταν από τους χορηγούς των βραβείων, και η γνωστή δωρήτρια και φιλάνθρωπος, Αλεξάνδρα Λαζίδη, που επίσης ήταν από τους χορηγούς.

  • Τους παραβρεθέντες, καλωσόρισε η πρόεδρος του “Προμηθέα”, Εφη Βασιλείου, που τόνισε την ανάγκη να κρατηθεί η ελληνική γλώσσα από την Ομογένεια και να ενθαρρύνονται τα παιδιά στην εκμάθησή της. Υπογράμμισε δε ότι ο “Προμηθέας” θα συνεχίσει αυτό τον θεσμό των βραβείων, ευχόμενη να αποτελεί παράδειγμα και για άλλους φορείς της Ομογένειας.

Η κ. Βασιλείου τόνισε ότι πρέπει ως ομογένεια “να αγωνιστούμε για την Μακεδονία, γιατί η Μακεδονία είναι μία και ελληνική. Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, όπως προσπαθούν να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου”. Πρόσθεσε δε ότι η Ομογένεια έχει δύναμη και μπορεί να αντιδράσει με επιστολές προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ. “Κάτι πρέπει να κάνουμε”, υπογράμμισε.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: greeknewsonline.com

Θερμή υποδοχή από την ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας στον Ευάγγελο Αποστολάκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: