Τον Αύγουστο μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα για νέους “Work and Holiday Visa”, είπε ο Κουίκ




Στις εκδηλώσεις της ομογένειας στην Αδελαΐδα και τη Μελβούρνη, το διήμερο 24 – 25 Μαρτίου για την εθνική επέτειο, μετείχε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Ειδικότερα, στην Αδελαΐδα ο κ. Κουίκ παρακολούθησε τη δοξολογία στον ιερό ναό του Προφήτη Ηλία, την οποία τέλεσε ο επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Νίκανδρος και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Πεσόντων Αυστραλών, εκδήλωση που τίμησαν με την παρουσία τους και ο κυβερνήτης και πρωθυπουργός της Νότιας Αυστραλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Εξωτερικών. Επίσης, μαζί με τον προεδρικό επίτροπο της Κύπρου για θέματα Διασποράς Φώτη Φωτίου, έλαβαν μέρος στις επετειακές εκδηλώσεις που οργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα.

  • «Έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου για αποφάσεις στα εθνικά θέματα που χειρίζονται. Και εσείς, οι εκπρόσωποί των δυο πατρίδων μας, θα έρχεστε εδώ με το κεφάλι ψηλά και πάντοτε θα σας καλοδεχόμαστε», τόνισαν στις ομιλίες τους ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της κοινότητας Βασίλης Γκόνης και Παναγιώτης Πύρος, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Στη Μελβούρνη, στην ετήσια εκδήλωση για την εθνική επέτειο που διοργάνωσε το εκεί γενικό προξενείο της Ελλάδας, ο κ.Κουίκ διάβασε το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στον Απόδημο Ελληνισμό και στη συνέχεια ανήγγειλε, όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή του: «Από την 1η Αυγούστου μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα “Work and Holiday Visa”, που αφορά στη δυνατότητα κάθε χρόνο 500 νέοι από τις δύο χώρες, να επισκέπτονται την άλλη, με δικαίωμα για 12 μήνες να κάνουν διακοπές, με παράλληλη δυνατότητα άσκησης εργασίας. Ήταν μία επίπονη διαδικασία, με πολλές τεχνικές λεπτομέρειες, η οποία επικυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και επισφραγίσθηκε από τον αρμόδιο Αυστραλό υπουργό David Coleman».

 

  • Επίσης, ανακοίνωσε ότι από φέτος το καλοκαίρι επανέρχεται από τη το πρόγραμμα στήριξης διακοπών στην Ελλάδα παιδιών ηλικίας 8-14, ομογενών της Αυστραλία. Ειδικότερα, γνωστοποίησε πως θα συμμετέχουν 20 παιδιά, 5 από κάθε πόλη: Μελβούρνη, Σύδνεϋ, Αδελαΐδα, Περθ.

Η Πέρθη, όπως επίσης κάνει γνωστό στην ίδια ανακοίνωσή του, ήταν και ο πρώτος σύντομος σταθμός της επίσκεψης του υφυπουργού Εξωτερικών στην Αυστραλία, όπου είχε συνάντηση με εκπροσώπους ομογενειακών φορέων και δείπνο εργασίας με επιφανείς Ελληνο-Αυστραλούς επιχειρηματίες.

  • Επίσης, ο κ.Κουίκ είχε συνάντηση με τον υπουργό Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών Francis Logan, ο οποίος πρότεινε να εντάξει την Ελλάδα στο ειδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών των εμπλεκομένων φορέων, κυρίως σε φωτιές και πλημμύρες.

Τον υφυπουργό συνοδεύει η πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία Αικατερίνη Ξαγοράρη. «Θέλω να ευχαριστήσω τους επικεφαλής των προξενικών μας αρχών σε Πέρθη, Αδελαΐδα και Μελβούρνη, Αντώνη Κολιάδη, Γιώργο Ψιάχα και Δημήτρη Μιχαλόπουλο για την εξαιρετική προετοιμασία της επίσκεψής μου, με το συντονισμό της πρέσβεως Ξαγοράρη» επισημαίνει στην ανακοίνωσή του ο κ.Κουίκ.

Σημειώνεται ακόμα ότι η επίσκεψη του κ. Κουίκ στην Αυστραλία συνδυάζεται και με το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ III», που εξελίσσεται αυτό το διήμερο στη Μελβούρνη, σε συνεργασία και με την παρουσία των ομολόγων του, τον Κύπριο προεδρικό επίτροπο Φώτη Φωτίου και την Αιγύπτια υπουργό Διασποράς Ναμπίλα Μάκραμ.

Τέλος, επισημαίνεται πως ο κ. Κουίκ επικοινώνησε στο Σύδνεϋ από τη Μελβούρνη με τον πρωτοσυγκελεύοντα κ.κ. Σεραφείμ, για να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Στυλιανό, ο οποίος εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών μετά από μακρόχρονη περίοδο επώδυνης ασθένειας.

26/03/2019 12:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Πρωτοβουλία επιμελητηρίων της Αυστραλίας για ώθηση εμπορικών σχέσεων με Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: