Tο Λονδίνο απορρίπτει την πρόταση Μπαρνιέ για την Ιρλανδία, λέει ο πρόεδρος των Τόρις




Η Βρετανία δεν μπορεί να αποδεχθεί την πρόταση του Μισέλ Μπαρνιέ προκειμένου να υπερβαθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, διότι θέτει εν αμφιβόλω την ενότητα του Ηνωμένου Βασιλείου επιφυλάσσοντας διαφορετική μεταχείριση για τη Βόρειο Ιρλανδία, τόνισε ο πρόεδρος του κυβερνώντος Συντηρητικού κόμματος Μπράντον Λιούις.

  • «Δεν πρόκειται να έχουμε μία συμφωνία που θα διακυβεύει την ενότητα του ΗΒ. Η πρόταση που εξέφρασε χθες ο Μισέλ Μπαρνιέ θα διακυβεύσει το συμπαγές της ένωσης», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφορικά με την πρόταση του επικεφαλής διαπραγματευτή της ΕΕ για να παραμείνει η Βόρειος Ιρλανδία εντός του πλαισίου κανονισμών της Ένωσης, όσον αφορά την απουσία ελέγχων στα σύνορά της με την Ιρλανδία, ενώ η Βρετανία θα έχει το μονομερές δικαίωμα να αποχωρήσει από την τελωνειακή ένωση με την υπόλοιπη ΕΕ.

«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ανεχθεί κάτι που θέτει την ένωση του ΗΒ σε κίνδυνο», επανέλαβε ο Λιούις.

Βαθιά απογοητευμένη η Άντρεα Λίντσομ
Η Άντρεα Λίντσομ ηγέτης του βρετανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι είναι βαθιά απογοητευμένη από την τελευταία πρόταση των Βρυξελλών για το Brexit, ενώ αναρωτιέται για το παιχνίδι που παίζει η ΕΕ.

“Υπάρχει ακόμη ελπίδα, αλλά πρέπει να πω ότι είμαι βαθιά απογοητευμένη με αυτά που ακούμε από την ΕΕ. Πρέπει να αναρωτηθώ για το παιχνίδι που παίζουν εδώ,” δήλωσε η Λίντσομ στο Reuters.

09/03/2019 10:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Λονδίνο, Βρετανία

Νέες διαδηλώσεις των “κίτρινων γιλέκων”, για 17ο συνεχόμενο Σάββατο, σε όλη τη Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: