Το απόγευμα η νέα κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων για το Brexit




Η Βουλή των Κοινοτήτων δεν θα συζητήσει και δεν θα ψηφίσει επί καμίας τροπολογίας κατά την σημερινή της συνεδρίαση για το Brexit, ανακοίνωσε ο πρόεδρός της Τζον Μπέρκοου.

Οι βρετανοί βουλευτές υπέβαλαν τρεις τροπολογίες, οι οποίες θα μπορούσαν να μεταβάλουν την έκβαση της σημερινής συνεδρίασης. ωστόσο, αφού καμία από αυτές δεν επελέγη από τον πρόεδρο, η ψηφοφορία για την συμφωνία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου (χωρίς την πολιτική διακήρυξη για την μελλοντική σχέση Βρετανίας-ΕΕ που κανονικά τη συνοδεύει) θα διεξαχθεί στις 14.30 GMT (16.30 ώρα Ελλάδος).

  • «Σημαντική ψηφοφορία στην Βουλή των Κοινοτήτων· ως υπενθύμιση, η έγκριση της συμφωνίας αποχώρησης στις 29 Μαρτίου θα διασφαλίσει παράταση μέχρι τις 22 Μαΐου», έγραψε στο Twitter πριν από λίγη ώρα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.


Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Άγγελα Μέρκελ και τον Εμανουέλ Μακρόν την επόμενη εβδομάδα

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Λίο Βαράντκαρ θα επισκεφθεί τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την Τρίτη για να αξιολογήσουν τις τελευταίες εξελίξεις του Brexit, δύο ημέρες πριν υποδεχθεί τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Δουβλίνο.

  • «Και οι δύο ηγέτες είναι ισχυροί και σταθεροί σύμμαχοι της Ιρλανδίας στο να ανταποκρίνονται στις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από το Brexit. Θα εκφράσω για μια ακόμα φορά την ευγνωμοσύνη της κυβέρνησης για τη συνεχή αλληλεγγύη τους», ανέφερε ο Βαράντκαρ σε ανακοίνωση.
  • «Οι διμερείς μας σχέσεις με τη Γερμανία και με τη Γαλλία είναι καλύτερες από ποτέ – και θα γίνουν ακόμα σημαντικότερες καθώς οδεύουμε προς μία Ευρωπαϊκή Ένωση 27 μελών».

Η Μέρκελ θα επισκεφθεί την Ιρλανδία την Πέμπτη για να έχει συνομιλίες με τον Βαράντκαρ για το θέμα του Brexit, ανακοίνωσε νωρίτερα εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

29/03/2019 12:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τη φωτιά σε πολυόροφο κτίριο του Μπαγκλαντές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: