Το 2025 η Γερμανία θα χρειαστεί 2,9 εκατομμύρια εξειδικευμένους εργαζόμενους, γράφει η FAZ




Έρευνα της εταιρείας «Prognos» η οποία έγινε για λογαριασμό της «Ένωσης Βαυαρικής Οικονομίας» (VBW) και δημοσιεύεται στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ) δείχνει ότι η Γερμανία το 2025 θα χρειαστεί 2,9 εκατομμύρια εξειδικευμένους εργαζόμενους.

Όπως δήλωσε ο Μπέρτραμ Μπρόσαρντ, διευθύνων σύμβουλος της VBW, «η εξασφάλιση εξειδικευμένων εργαζομένων θα παραμείνει στο μέλλον μια από τις μεγάλες προκλήσεις της γερμανικής οικονομίας και δεν διαφαίνεται επίλυσή της στο ορατό μέλλον.

  • Έτσι, το 2025 θα υπάρχει έλλειψη 570.000 εργαζομένων πανεπιστημιακού επιπέδου και 2,1 εκατομμυρίων επαγγελματικά εξειδικευμένων, κάτι το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρχουν 80% λιγότεροι από όσους θα χρειάζονται. Για να αντιμετωπιστεί η επαπειλούμενη έλλειψη θα πρέπει να αυξηθεί το ποσοστό των γυναικών και των ηλικιωμένων μεταξύ των εργαζομένων.

Επίσης, θα πρέπει να βελτιωθεί στοχευμένα η επαγγελματική εκπαίδευση των ανέργων. Εάν δεν καλυφθούν οι ανάγκες με τα απαραίτητα μέτρα, τότε δεν θα μπορεί να εξαντληθεί η παραγωγική και αναπτυξιακή δυναμική» της γερμανικής οικονομίας, διευκρίνισε ο Μπρόσαρντ στην FAZ.

01/03/2019 10:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Κρίση Ινδία-Πακιστάν: Ελεύθερος το απόγευμα ο Ινδός πιλότος, σύμφωνα με τον πακιστανό ΥΠΕΞ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: