Τι θα ακούσουμε ακόμα από το τουρκικό ΥΠΕΞ; Βαπτίζει τις παραβιάσεις στο Αιγαίο νόμιμες…




Αντίθετη με το διεθνές δίκαιο -αν είναι δυνατόν(!)- χαρακτηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της κατοχικής δύναμης Τουρκίας, την χρήση δέκα μιλίων εναέριου χώρου από την Ελλάδα. Το τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε χθες αργά το βράδυ σε ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ (ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ).

  • Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι “η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας σχετικά με τις στρατιωτικές δραστηριότητες της χώρας μας στο Αιγαίο είναι ακατανόητη και παράξενη από άποψη χρόνου και περιεχομένου”, προσθέτοντας ότι “η Τουρκία είναι της άποψης ότι το θέμα της ελεύθερης χρήσης του διεθνούς εναέριου χώρου στο Αιγαίο δεν πρέπει να αποτελεί πρόβλημα μεταξύ των δύο χωρών”.

“Αντίθετα η Ελλάδα συνεχίζει να εφαρμόζει δέκα μίλια εναέριου χώρου, παρά τα έξιι μίλια χωρικών υδάτων, σε καθαρή αντίθεση με το διεθνές δίκαιο», υποστηρίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι:

“Ενώ η κατάσταση είναι αυτή, δεν συνάδει καθόλου με τις σχέσεις Συμμαχίας και τις σχέσεις καλής γειτονίας το γεγονός ότι η Ελλάδα εκλαμβάνει ως απειλή τις πτήσεις της χώρας μας οι οποίες συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο και τις παρουσιάζει ως παραβιάσεις”.

ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει ως «απολύτως απαράδεκτη» την «προσπάθεια της Τουρκίας να εξισώσει τις πτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών που παραβιάζουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας με τις επιχειρήσεις αναγνώρισης και αναχαίτισης στις οποίες προβαίνει η ελληνική πολεμική αεροπορία, υπερασπιζόμενη την εθνική κυριαρχία».

Πληροφορίες από: ΚΥΠΕ
16/03/2019 10:17

Την 25η Μαρτίου τουρκική άσκηση μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου: Πρόκληση με Navtex

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: