Θερμή υποδοχή από την ελληνική παροικία της Αλεξάνδρειας στον Ευάγγελο Αποστολάκη




Με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, Ελλάδας και Αιγύπτου, τους Αιγυπτιώτες μαθητές των Ελληνικών Σχολείων της Αλεξάνδρειας να υψώνουν την ελληνική σημαία, το ιστορικό σώμα των Ελλήνων Προσκόπων της πόλης να δίνει το δυναμικό παρών, και με την παρουσία εκπροσώπων όλων των παροικιακών σωματείων και απλού κόσμου, η πρεσβυγενής Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας υποδέχτηκε χθες το μεσημέρι, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, στο Ελληνικό Τετράγωνο του Σάτμπι.

  • «Να ξέρετε ότι ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας βρίσκεται πάντοτε αρωγός και συμπαραστάτης της Ελλάδας και της Ελληνικής κυβέρνησης», τόνισε στο θερμό καλωσόρισμά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Εδμόνδος Κασιμάτης.
  • «Θεωρώ ότι είναι εξαιρετική η τύχη, που υπάρχει αυτή η ομογένεια των Ελλήνων και των Κυπρίων στην Αίγυπτο, διότι έτσι έχουμε μία πολύ καλή και αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των κοινωνιών των δύο κρατών, ειδικά τώρα που τα τελευταία χρόνια, οι σχέσεις των δύο κρατών έχει γίνει εξαιρετική», τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Λίγο αργότερα, και μετά την επίσκεψη του κ. Αποστολάκη στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και τον Πατριάρχη Θεόδωρο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έγινε θερμά δεκτός από τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, εκεί όπου ο πρόεδρος κ. Κασιμάτης τόνισε ότι «μέσα από την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας και τον Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αλεξανδρείας, και όλα τα παροικιακά σωματεία μας, κρατάμε τις δυνάμεις μας, τη θρησκεία μας, την ελληνικότητά μας, τα έθιμά μας, τα σχολεία μας, την αγάπη μας για την πατρίδα Ελλάδα, και ζούμε αρμονικά δίπλα στον φιλόξενο αιγυπτιακό λαό και την ικανή ηγεσία του. Καθώς, η Ελλάδα και η Αίγυπτος βρίσκονται τόσο κοντά, όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία των δύο λαών». Και προσέθεσε, μιλώντας εκ μέρους όλης της παροικίας ότι «υπερηφανευόμαστε για τα επιτεύγματα που συντελούνται μέσα από αυτήν τη συμμαχία και τη φιλία των δύο λαών και των δύο κυβερνήσεων».

  • Κατά την αντιφώνησή του, και παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου, του Έλληνα πρέσβη στην Αίγυπτο Μιχαήλ Χρήστου Διάμεση και του γενικού προξένου της Ελλάδας στην Αλεξάνδρεια Αθανάσιου Κοτσιώνη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης τόνισε την προσπάθεια των δύο χωρών, Ελλάδος και Αιγύπτου, «να διατηρήσουμε την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, με συνέργειες και συνεργασίες».

Και εξύμνησε το έργο τόσο του Αλεξανδρινού Προκαθημένου Θεοδώρου, όσο και της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, ευχόμενος όπως ο ιστορικός αυτός παροικιακός οργανισμός να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του, λειτουργώντας ως πρέσβης των δύο χωρών της Ελλάδας στην Αίγυπτο και της Αιγύπτου στην Ελλάδα, και σύνδεσμος των δύο πολιτισμών, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η νεώτερη ιστορία της Ελλάδας είναι συνδεδεμέμη με τον Ελληνισμό της Αιγύπτου καθώς οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ήρθαν στην Αλεξάνδρεια κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, γεγονός που συνέδεσε ακόμη περισσότερο την ομογένεια της πόλης με την Ελλάδα».

09/03/2019 14:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή
Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

 

Αναβαθμισμένη και πιο «δυνατή» η άσκηση Μέδουσα, αποφάσισαν οι κ. Αποστολάκης και Zaki

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: