Θέματα νεολαίας και επιχειρηματικότητας στο επίκεντρο του «Νόστος ΙΙΙ», στη Μελβούρνη




Ο Επίτροπος Προεδρίας Φώτης Φωτίου συμμετείχε στις εργασίες του προγράμματος «Νόστος ΙΙΙ» στη Μελβούρνη, με έμφαση σε θέματα νεολαίας και επιχειρηματικότητας, ενώ είχε επαφές με αξιωματούχους και μέλη της κυπριακής παροικίας.

  • Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, η τριμερής αυτή πρωτοβουλία μεταξύ των Κυβερνήσεων Κύπρου – Ελλάδος – Αιγύπτου στοχεύει στην ενίσχυση των σχέσεων της διασποράς των τριών χωρών, ως επίσης και της δημιουργίας συνεργειών σε διάφορους τομείς.
  • Προστίθεται ότι ο Επίτροπος Προεδρίας παρακάθισε σε κοινές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Τέρενς Κουίκ και την Υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου Nabila Makram, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, είχαν κοινή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Πολιτείας της Βικτώριας Daniel Andrews και μεγάλο αριθμό πολιτειακών Βουλευτών.

Στο περιθώριο των εργασιών του «Νόστος ΙΙΙ», ο Προεδρικός Επίτροπος παρευρέθηκε σε μεγάλη εκδήλωση της κυπριακής παροικίας στη Μελβούρνη, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, για το θέμα της διερεύνησης της τύχης των αγνοουμένων, καθώς και για θέματα που αφορούν τον τομέα της Ενέργειας, και αντήλλαξε απόψεις για θέματα διασποράς.

Συνάντηση έλαβε επίσης χώρα μεταξύ του Επιτρόπου και εκπροσώπων της νεολαίας της διασποράς (ΝΕΠΟΜΑΚ), κατά την οποία συζητήθηκαν συναφή θέματα.

  • Παράλληλα με τις επίσημες συναντήσεις, ο κ. Φωτίου επισκέφθηκε τις Κυπριακές Κοινότητες Βορείων Προαστείων και Sunshine, ως επίσης εκκλησίες και κοινωφελή ιδρύματα τα οποία συστάθηκαν μετά από οργανωμένες πρωτοβουλίες της κυπριακής παροικίας.
  • Ο Επίτροπος Προεδρίας μετέβη επίσης στην Αδελαΐδα και να εκπροσωπήσει την Κυπριακή Κυβέρνηση στους εκεί εορτασμούς για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο κ. Φωτίου συναντήθηκε με εκπροσώπους και μέλη της Κυπριακής Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας.

Τον Επίτροπο συνόδευε κατά την επίσκεψή του στην Αυστραλία, η Ύπατη Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη χώρα Μάρθα Α. Μαυρομμάτη, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
29/03/2019 10:35

Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για να ψηφίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού: Τι πρέπει να κάνουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: