Τεταμένη η κατάσταση στις φυλακές νέων Βόλου: Νέα συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων




Συνεχίζονται τα επεισόδια στις φυλακές νέων Βόλου (οδός Μεταμορφώσεως), με την Πολιτεία να δηλώνει αδυναμία πλέον να τα περιορίσει, ενώ ο αριθμός των κρατούμενων αυξήθηκε περαιτέρω, γράφει το e-thessalia.gr

Η κατάσταση στο σωφρονιστικό κατάστημα, που βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή και δίπλα σε σχολεία, χαρακτηρίζεται έκρυθμη, παρά τις υπεράνθρωπες, πολλές φορές, προσπάθειες των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

  • Την Τετάρτη 20 προς Πέμπτη 21 Μαρτίου, όπως έγινε γνωστό χθες από έγκυρη πηγή, σημειώθηκε νέο επεισόδιο μεταξύ αλλοδαπών κρατούμενων, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να προκαλέσει ζημιά σε λεκάνη τουαλέτας του σωφρονιστικού καταστήματος. Όπως έγινε γνωστό, ένας κρατούμενος ιρακινής υπηκοότητας, συνεπλάκη με έξι Αλγερινούς και προφανώς από αντίδραση, έσπασε με τη χρήση σιδερικού τη λεκάνη. Οι έξι φέρονται να μην έχουν καλές σχέσεις με τον Ιρακινό. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής που συνεδρίασε προχθές, εξέτασε το επεισόδιο και τους πρωταγωνιστές και αποφάσισε να επιβάλει την πειθαρχική ποινή της μεταγωγής του Ιρακινού πρωταγωνιστή σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας. Επίσης το ίδιο Συμβούλιο φέρεται να αθώωσε τους έξι Αλγερινούς.

Η κατάσταση στη φυλακή είναι τεταμένη εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω του μεγάλου αριθμού των κρατούμενων από 24 μάλιστα χώρες του κόσμου…
Η συνύπαρξη πολλών κρατούμενων 19-22 ετών από διαφορετικές εθνότητες και θρησκευτικές οντότητες προκαλεί προβλήματα στη φυλακή και η Πολιτεία αδυνατεί να δώσει λύσεις άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι στο σωφρονιστικό κατάστημα νέων Βόλου σημειώθηκαν πρόσφατα απόπειρα απόδρασης και άλλα επεισόδια, όπως ξυλοδαρμοί μεταξύ αλλοδαπών, ενώ οι μεταγωγές κρατούμενων είναι συνεχείς.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης, στις 16 Μαρτίου οι κρατούμενοι στο κατάστημα ήταν 110, ενώ οι θέσεις είναι μόλις 54, δηλαδή είναι υπερδιπλάσιοι από τις θέσεις. Εξ αυτών οι 88 είναι αλλοδαποί. Οι κρατούμενοι αυξήθηκαν από την 1η Μαρτίου κατά 5 και οι αλλοδαποί κατά 9. Αντίστοιχα στο σωφρονιστικό κατάστημα Κασσαβέτειας οι κρατούμενοι είναι συνολικά 186 και οι θέσεις 274. Εξ αυτών οι 25 είναι αλλοδαποί. Την 1η Μαρτίου οι κρατούμενοι στην Κασσαβέτεια ήταν 178, εκ των οποίων οι 27 αλλοδαποί.

ΠΗΓΗ: e-thessalia.gr

“Χτυπιέται” ξανά η Κρήτη: Κατέρρευσε αυτοσχέδιο πέρασμα, επιστρέφουν πτήσεις στην Αθήνα (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: