Συνάντηση Αποστολάκη -Κικίλια: Τουρκική προκλητικότητα και εξοπλιστικά στο τραπέζι




HELLASJOURNAL

Μιάμιση περίπου ώρα διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη με τον αρμόδιο τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ, Βασίλη Κικίλια.

Ο κ. Αποστολάκης, από την ημέρα που ανέλαβε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε απευθύνει κάλεσμα προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης για συναίνεση στα θέματα του άπτονται της Εθνικής Άμυνας.

  • Μάλιστα ο νέο υπουργός είχε τονίσει πως η περίοδος αυτή θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, εννοώντας πως η διπλωματία και η άμυνα, λόγω των ενεργειακών για γεωστρατηγικών αλλαγών στην ευρύτερη περιοχή από τα Βαλκάνια μέχρι τα βάθη της λεκάνης της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, τυγχάνουν ιστορικών αλλαγών στις οποίες πρωταγωνιστής είναι και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, που συνομίλησε με στρατιωτικούς συντάκτες μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Αποστολάκη, επιδιώχθηκε από την πλευρά της Αξιωματικής αντιπολίτευσης η επικοινωνία που πρέπει να υπάρχει ώστε αν χρειαστεί, σε Εθνικό επίπεδο, να υπάρξει ανάλογο ενιαίο μέτωπο.

  • Η ΝΔ, έθεσε, σύμφωνα με τον αρμόδιο τομεάρχη καίρια ερωτήματα προς τον Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Πτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου που ήταν κι αυτός παρόν στη συνάντηση:

– Τις προθέσεις της χώρας μας απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας, ακόμη και στο ενεργειακό κομμάτι που αφορά της Κυπριακή ΑΟΖ, καθώς η Τουρκία έχει δηλώσει πως θα προχωρήσει σε γεώτρηση.
– Τι θα γίνει με τις αμυντικές βιομηχανίες οι οποίες κινούνται στο όριο πτώχευσης
– Τι θα γίνει με την αναβάθμιση των F-16 και φυσικά την τροπολογία που θέλει να φέρει ο Ευάγγελος Αποστολάκης στη Βουλή, μετά την απόσυρσή της από τον Πάνο Καμμένο και φυσικά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από την αντιπολίτευση.
– Τι θα γίνει με τις φρεγάτες τύπου ΜΕΚΟ που πλησιάζουν την ηλικία των σαράντα ετών, όπως επίσης τι μέλει γενέσθαι με την αλλαγή σελίδας στο Πολεμικό Ναυτικό και τα πλοία του μέλλοντος.

Πάντως, ο κ. Κικίλιας εξηγούσε πως η ΝΔ θα επιδιώξει και μελλοντικά τις μέγιστες συναινέσεις με τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου για ένα 15ετη προγραμματισμό στον τομέα των εξοπλιστικών, που είναι ο minimum χρόνος σε αυτό τον τομέα, ώστε να διατηρηθεί το αξιόμαχο των ΕΔ.

ΓΣ

Επικίνδυνα περιστατικά με την Τουρκία μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρό ατύχημα, προειδοποιεί ο Αποστολάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: