Τα ίδια και τα αυτά η κ. Σεμπνέμ: Προστατεύουν τα “δικαιώματά” τους σε Αιγαίο-Μεσόγειο, λέει

File Photo: Turkey’s Defense Minister Hulusi Akar arrives for the start of Nato Defense Ministers meeting at the North Atlantic Treaty Organization (NATO) headquarters in Brussels, Belgium EPA, OLIVIER HOSLET
Με μεγάλη αυστηρότητα προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας σε Αιγαίο και Μεσόγειο, δήλωσε η εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας Σεμπνέμ Ακτόπ.

Κατά τη μηνιαία ενημέρωσή της, η εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΑΜ είπε ότι “με μεγάλη αυστηρότητα συνεχίζουμε τις εργασίες μας για προστασία των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας στο θαλάσσιο και εναέριο χώρο της επονομαζόμενης Γαλάζιας Πατρίδας μας”.

“Το πολεμικό μας ναυτικό συνεχίζει με αποφασιστικότητα να διασφαλίζει την ασφάλεια της ανατολικής Μεσογείου με την ‘Επιχείρηση Ασπίδα της Μεσογείου’ και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και συμφέροντά μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο. Συνεχίζει επίσης να προστατεύει και να παρέχει την απαιτούμενη υποστήριξη στα ερευνητικά μας σκάφη και τις πλατφόρμες γεώτρησης που εξυπηρετούν εθνικούς σκοπούς”, ανέφερε.

Η Σεμπνέμ Ακτόπ είπε ότι “σε αυτό το πλαίσιο , οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις συνεχίζουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της χώρας μας και της ‘τδβκ’ στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο και να αποτελούν εγγύηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην Κύπρο στο πλαίσιο της συνθήκης των εγγυήσεων”.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 12/03/2019 19:39

Ανήσυχη η Λευκωσία για τις τοποθετήσεις Τσαβούσογλου: Ομιλεί πάντα για άλλες επιλογές

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal