Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Τουρκία: Στις 17:00 αρχίζει η καταμέτρηση των ψήφων




Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στην Τουρκία κατά την οποία 57.058.636 ψηφοφόροι καλούνται να εκλέξουν τους δημοτικούς τους άρχοντες. Σε όλη την Τουρκία έχουν στηθεί 194.390 κάλπες.

  • Στις εκλογές συμμετέχουν δώδεκα κόμματα, ωστόσο τα πιο σημαντικά είναι ο Συνασπισμός Δημοκρατίας του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί από τη μια και του Εθνικού Συνασπισμού του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και του Καλού Κόμματος (IYI Parti) από την άλλη. Στις εκλογές συμμετέχει και το φιλοκουρδικό κόμμα HDP, ωστόσο υποψήφιους υποδεικνύει κυρίως στην νοτιοανατολική Τουρκία και καλεί τους ψηφοφόρους του να καταψηφίσουν τους υποψηφίους του κυβερνητικού συνασπισμού ΑΚΡ-ΜΗΡ στην υπόλοιπη Τουρκία.

Το ψηφοδέλτιο για τον δήμαρχο μητρόπολης είναι λευκό, για τους συμβούλους μητρόπολης πορτοκαλί, για τους δημάρχους γαλάζιο, για τους δημοτικούς συμβούλους κίτρινο. Όλα τα ψηφοδέλτια μπαίνουν σε ένα φάκελο ο οποίος ρίχνεται στην κάλπη.

  • Οι κάλπες θα κλείσουν στις 16:00 στην ανατολική Τουρκία και στις 17:00 στη δυτική, η καταμέτρηση ωστόσο δεν θα ξεκινήσει πριν από τις 17:00 σε κανένα εκλογικό κέντρο.

Από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 24:00 απόψε απαγορεύεται η χρήση αλκοόλ, γάμοι θα μπορούν να τελούνται μετά τις 18:00. Από τις 18:00 μέχρι τις 21:00 απόψε θα υπάρχει απαγόρευση μετάδοσης αποτελεσμάτων εκτός εάν άρει την απαγόρευση νωρίτερα το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK).

ΚΥΠΕ
31/03/2019 11:09

Στις κάλπες προσέρχονται 57 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι, για τις δημοτικές εκλογές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: