Συναγερμός στην Ουτρέχτη: Τουλάχιστον ένας νεκρός από επίθεση σε τραμ (videos, photos)




Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει σκοτωθεί από πυροβολισμούς μέσα σ’ ένα τραμ στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, μετέδωσε σήμερα το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP.

Photo via Twitter, @AdnanKavustur

Το θύμα είναι καλυμμένο με σεντόνι και κείτεται πάνω στις σιδηρογραμμές ανάμεσα σε δύο βαγόνια, μετέδωσε δημοσιογράφος του ANP που μετέβη επιτόπου. Η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από την αστυνομία, η οποία ανέφερε πως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο η επίθεση να είχε «τρομοκρατικά κίνητρα».

Σύμφωνα με ολλανδικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται την αστυνομία, δεν έχει συλληφθεί κανένας ύποπτος για την επίθεση.

Ο δράστης της επίθεσης, με τουλάχιστον έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες σε βαγόνι τραμ στο κέντρο της Ουτρέχτης, έχει διαφύγει, ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία, η οποία κάλεσε τα σχολεία της πόλης να κλείσουν τις πόρτες τους.

Ο τοπικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTV Utrecht επικαλέσθηκε αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είδε μια γυναίκα να κείτεται στο έδαφος. Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα, μερικοί άνδρες απομακρύνθηκαν τρέχοντας από τη σκηνή.

Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο στην επίθεση να συμμετείχαν περισσότεροι τους ενός ένοπλοι.

Επίσης αύξησε στο μέγιστο το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε όλη την επαρχία της Ουτρέχτης.

18/03/2019 12:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Χάγη, Ολλανδία

 

Τρεις έφηβοι στην Ιρλανδία τραυματίστηκαν θανάσιμα ενώ γιόρταζαν την St Patrick’s Day

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: