Σύμβουλοι του Τραμπ επαναλαμβάνουν ότι είναι πιθανό να κλείσουν τα σύνορα με το Μεξικό




Η αμερικανική κυβέρνηση επανέλαβε την απειλή να κλείσει τα σύνορα με το Μεξικό, μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκε ότι διακόπτεται η οικονομική βοήθεια σε τρεις χώρες της Κεντρικής Αμερικής, τις οποίες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατηγορεί ότι στέλνουν σκοπίμως παράνομους μετανάστες στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνει τις τελευταίες ημέρες ότι είναι “πολύ πιθανόν” να κλείσει τα σύνορα εντός της ερχόμενης εβδομάδας, εάν το Μεξικό δεν εμποδίσει τους μετανάστες να φτάσουν στις ΗΠΑ. Κατηγορεί επίσης τη Γουατεμάλα, την Ονδούρα και το Ελ Σαλβαδόρ ότι “συγκρότησαν” καραβάνια μεταναστών και τα στέλνουν βόρεια.

Μιλώντας στην εκπομπή “This Week” του τηλεοπτικού δικτύου ABC ο ασκών χρέη προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Μικ Μαλβέινι, είπε ότι ο πρόεδρος δεν έχει πολλές επιλογές, ελλείψει της στήριξης των Δημοκρατικών για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων ή μιας νομοθετικής πρωτοβουλίας για να αλλάξει ο μεταναστευτικός νόμος.

“Αντιμέτωπος με αυτούς τους περιορισμούς, ο πρόεδρος θα κάνει ό,τι μπορεί. Αν αυτό σημαίνει να κλείσει τις πύλες εισόδου, τότε ακριβώς αυτό σκοπεύει να κάνει. Χρειαζόμαστε ασφάλεια στα σύνορα και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με ό,τι διαθέτουμε”, είπε.

Την ίδια ώρα, η σύμβουλος του Λευκού Οίκουο Κελιάν Κόνγουεϊ, μιλώντας την εκπομπή “Fox News Sunday” είπε ότι ο πρόεδρος “σοβαρολογεί” και ότι η απειλεί του “σίγουρα δεν είναι μπλόφα”.

Κανείς από τους δύο συμβούλους του Τραμπ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, ούτε κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πιθανό κλείσιμο των συνόρων.

Σε μια συγκέντρωση στο Ελ Πάσο του Τέξας, ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ, που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, κατήγγειλε τη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ και γενικά τις πολιτικές που προκαλούν “φόβο και διχασμό”.

31/03/2019 19:24
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-VoA
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: