Στο Στρασβούργο σήμερα η Μέι: Προσπάθεια να ξεπεραστεί το αδιέξοδο για το Brexit




Η Τερέζα Μέι κατευθύνεται προς το Στρασβούργο για συνομιλίες της τελευταίας στιγμής με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ για την συμφωνία του Brexit, ανακοίνωσε η Downing Street.

«Η κυρία Μέι μόλις αναχώρησε για το Στρασβούργο», όπου αναμένεται να φθάσει στις 21:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Ελλάδος).

  • Από τη Downing Street δηλώνεται με έμφαση ότι η απόφασή της να ταξιδέψει στο Στρασβούργο δεν σημαίνει ότι είναι βέβαιο πως θα υπάρξει συμφωνία. Αλλά σαφώς σημαίνει ότι υπάρχει βάση «για περαιτέρω τετ-α-τετ συνομιλίες», σύμφωνα με πηγές του πρωθυπουργικού γραφείου.

Η Βουλή των κοινοτήτων θα ψηφίσει αύριο επί του κειμένου της συμφωνίας για το Brexit, το οποίο απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία στα μέσα του Ιανουαρίου.

Την μετάβαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού στο Στρασβούργο σε μια προσπάθεια να ξεπεραστούν τα εμπόδια που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, μετέδωσε νωρίτερα το Sky News επικαλούμενο αξιωματούχους του γραφείου της.

  • Η Μέι αναμένεται αύριο να θέσει την συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ που διαπραγματεύτηκε η ίδια, σε ψηφοφορία ενώπιον των μελών του βρετανικού κοινοβουλίου, μετά την απόρριψή της κατά πλειοψηφία, τον Ιανουάριο.

“Προφανώς, η πρωθυπουργός προσπαθεί να σώσει την αυριανή -καθοριστικής σημασίας- ψηφοφορία. Όπως αφήνει να εννοηθεί η κυβέρνηση, μία ήττα του μεγέθους, όπως αυτή που προηγήθηκε, θα είναι “αποφασιστικής σημασίας” για την Μέι,” έγραψε η Μπεθ Ρίγκμπι του Sky News στο Twitter.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
11/03/2019 17:20

Θα γίνει η ψηφοφορία για το Brexit διαμηνύουν πηγές της Μέι: Η απάντηση της Κομισιόν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: