Στο μάτι του γενικού εισαγγελέα ο Γκουαϊδό για την υπόθεση «δολιοφθοράς» με το μπλακάουτ




Με την ηλεκτροδότηση στη χώρα να έχει αποκατασταθεί σχεδόν πλήρως, σύμφωνα με το Καράκας, ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Σάαμπ διέταξε σήμερα έρευνα εναντίον του «πολίτη» Χουάν Γκουαϊδό για φερόμενη εμπλοκή του σε δολιοφθορά που, σύμφωνα με την κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο, προκάλεσε το χειρότερο μπλακάουτ στην ιστορία της χώρας.

«Ανακοινώνω το ξεκίνημα μιας έρευνας εναντίον του πολίτη Χουάν Γκουαϊδό για φερόμενη εμπλοκή του στο δολιοφθορά στο ηλεκτροδοτικό σύστημα της Βενεζουέλας», τόνισε σε δημοσιογράφους ο Σάαμπ, αναφερόμενος στον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Παράλληλα, ο Βενεζουελανός δημοσιογράφος και υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Λουίς Κάρλος Ντίας συνελήφθη στο Καράκας από μέλη των υπηρεσιών πληροφοριών, που έκαναν επιδρομή στο σπίτι του, δήλωσε σήμερα η οικογένεια του και η εθνική ένωση δημοσιογράφων της χώρας (SNTP).

Ο Ντίας, οποίος κατηγορείται από τις κρατικές αρχές, ότι εμπλέκεται στο μπλακάουτ, συνελήφθη αργά χθες Δευτέρα, ανέφερε η δημοσιογραφική ένωση με ανάρτηση στο twitter. Οι κατηγορίες εναντίον του γνωστού ακτιβιστή στην Βενεζουέλα και δραστήριου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής.

Με δηλώσεις του σήμερα στην κρατική τηλεόραση, ο υπουργός Επικοινωνίας Χόρχε Ροντρίγκες τόνισε πως «αυτή τη στιγμή η ηλεκτροδότηση σε ολόκληρη την επικράτεια της χώρας έχει αποκατασταθεί σχεδόν τελείως».

Η χώρα έχει παραλύσει έπειτα από το μπλακάουτ που συνέβη την Πέμπτη, με την κυβέρνηση Μαδούρο να αποδίδει την εκτεταμμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε «σαμποτάζ» που έγινε σε ένα υδροηλεκτρικό φράγμα από το οποίο παράγεται μεγάλο μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι επικριτές της κυβέρνησης προσάπτουν σε αυτήν την ευθύνη, κάνοντας λόγο για διαφθορά και αποεπένδυση που έχουν κάνει ανεπαρκές το δίκτυο.

12/03/2019 20:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Sputnik- dpa
Καράκας, Βενεζουέλα

Τα ίδια και τα αυτά η κ. Σεμπνέμ: Προστατεύουν τα “δικαιώματά” τους σε Αιγαίο-Μεσόγειο, λέει

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: