Στη φυλακή ο φίλος του Τραμπ: Ο Μάναφορντ “δεν έδωσε πολλά” ομολόγησε ο εισαγγελέας




Ο Πολ Μάναφορντ, ο πολιτικός σύμβουλος και πρόεδρος της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντοναλντ Τραμπ, του οποίου η προσοδοφόρα εργασία στην Ουκρανία και οι δεσμοί με καλά συνδεδεμένους Ρώσους τον ανέδειξαν σε στόχο του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, καταδικάστηκε σε 47 μήνες φυλάκισης την Πέμπτη.

Πρόκειται για κλασσική περίπτωση απάτης, που μετέτρεψε τον μεγάλο τρόπο ζωής του και την πολιτική ισχύ του, σε ερείπια.

Από τους πρώην συνεργάτες του κ. Τραμπ, που διώκονται από τον κ. Μιούλερ, ο κ. Μάναφορντ συγκέντρωσε την πιο σκληρή τιμωρία στην υπόθεση του. Ο δικαστής Τ.Σ. Έλλις του Περιφερειακού Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αλεξάνδρειας, αρνήθηκε να ακολουθήσει τις συμβουλευτικές οδηγίες καταδίκης, οι οποίες θα έθεταν τον κ. Μάναφορντ στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Για σχεδόν δύο χρόνια, οι εισαγγελείς “κυνήγησαν” τον κ. Μάναφορντ φορτώνοντάς τον με περισσότερες από δύο δωδεκάδες κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένης της παρεμπόδισης της δικαιοσύνης, της τραπεζικής απάτης και παραβιάσεων των νόμων για λόμπινγκ. Ωστόσο, ενώ κέρδισαν μια καταδίκη, μια ενοχή και τελικά τη συμφωνία του κ. Manafort για συνεργασία, οι εισαγγελείς δήλωσαν την Πέμπτη ότι παρέσχε ελάχιστες πληροφορίες για την έρευνά τους σχετικά με την εκλογική παρέμβαση της Ρωσίας και τον βαθμό εμπλοκής των συνεργατών του κ. Τραμπ.

Τα περισσότερα από αυτά που ομολόγησε ο κ. Μάναφορντ στο γραφείο του ειδικού εισαγγελέα «τα γνωρίζαμε ήδη ή ήταν ήδη σε έγγραφα», δήλωσε στο δικαστήριο ο Greg D. Andres, ο επικεφαλής εισαγγελέας στην υπόθεση.

Ανησυχία για την αντίδραση Τραμπ αν τα παιδιά του εμπλακούν στην πολιτική αντιπαράθεση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: