ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL. Τρία ύποπτα πακέτα ερευνά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας, τα οποία βρέθηκαν στο αεροδρόμιο Heathrow, στο London City και στον σιδηροδρομικό σταθμό Waterloo.

  • Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται την Μητροπολιτική Αστυνομία, πρόκειται για μικρούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι εντοπίστηκαν σε ταχυδρομικούς φακέλους.

Οι Αρχές αντιμετωπίζουν τα ευρήματα ως αλληλένδετα και ερευνούν τα κίνητρα των ενεργειών.

Ωστόσο, η αστυνομία καθησυχάζει τους πολίτες, καθώς δεν έχει κινδυνεύσει η ακεραιότητα των παρισταμένων πολιτών και προσωπικού του αεροδρομίου.

Εκκένωση στο Heathrow

Το Κέντρο Ελέγχου στις εγκαταστάσεις του Heathrow εκκενώθηκε, προληπτικά, αμέσως μετά την καταγγελία για “ύποπτο πακέτο” περίπου στις 9:55 τοπική ώρα.

Ένα από τα πακέτα ανεφλέγη όταν ανοίχτηκε από υπάλληλο του αεροδρομίου Χίθροου, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί κανείς.

Το πακέτο απομονώθηκε αυτόματα και απενεργοποιήθηκε, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

  • Εκρόσωπος τύπου του αεροδρομίου ανέφερε στο BBC ότι η διοίκηση του Heathrow έχει τεθεί στην διάθεση των Αρχών για οποιαδήποτε βοήθεια στην έρευνa για την διαλεύκανση αυτής της “εγκληματικής ενέργειας”. 

Δύο ακόμα ύποπτα πακέτα

Για τον εντοπισμό δύο ακόμα ύποπτων πακέτων στην βρετανική πρωτεύουσα, κάνει λόγο το πρακτορείο BBC  σε λιγότερο από τρεις ώρες.

  • Συγκεκριμένα απομονώθηκε μέρος του σιδηροδρομικού σταθμού Waterloo μετά τον εντοπισμό δεύτερου πακέτου περίπου στις 11:40 τοπική ώρα.

Η βρετανική Αστυνομία Μεταφορών δήλωσε ότι το θέμα “αξιολογείται από εξειδικευμένες ομάδες”.

  • Λίγη ώρα αργότερα, το προσωπικό του City Aviation House στο Αεροδρόμιο του City Airport στο Newham αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τον χώρο, καθώς τρίτο ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στις 12:10.

Η αντιτρομοκρατική και η αστυνομία βρέθηκαν άμεσα στο σημείο και συνεχίζουν εντατικά τις έρευνες, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Εξάλλου, δεν αποκλείουν την ύπαρξη και άλλων τέτοιων μηχανισμών και εξέδωσαν ειδοποίηση στους μεταφορικούς σταθμούς σε όλο το Λονδίνο να βρίσκονται σε εγρήγορση και να αναφέρουν την ύπαρξη ύποπτων πακέτων στις αστυνομικές αρχές, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις προκαλούν ανάφλεξη και αρχικά μικρή φωτιά όταν ανοίγονται.

Από την αναστάτωση που προέκυψε φαίνεται ότι δεν έχουν επηρεαστεί πτήσεις και σιδηροδρομικά  δρομολόγια.

Σοφή ενέργεια Μαδούρο να μην συλλάβει τον Γκουαϊδό, λέει η Μόσχα: Απέφυγε τις προκλήσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: