Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκίδα: Κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους (φωτό)




Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τέθηκε η Χαλκίδα, έπειτα από απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Αυτό συνέβη καθώς πολλά σπίτια και επιχειρήσεις καταστράφηκαν, ενώ δρόμοι έχουν εξαφανιστεί και έχουν μετατραπεί σε λίμνες. Οι κάτοικοι της πόλης βρίσκονται σε απόγνωση καθώς πολλοί εξ αυτών αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

  • Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ, ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα στην ευρύτερη περιοχή του Δοκού, της Αγίας Ελεούσας και της Λιανής Άμμου έχουν πλημμυρίσει και οι κάτοικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα φαινόμενο που αντί να υποχωρεί όσο περνούν οι μέρες τόσο διογκώνεται.
  • Μάλιστα στον Δοκό οι κάτοικοι ζητούν την άμεση λύση του προβλήματος και όχι την εγκατάλειψη από τις τοπικές αρχές. Παράλληλα σε πολλούς δρόμους έχει τοποθετηθεί σήμανση και έχει απαγορευτεί η διέλευση των οχημάτων. Σε όσους πάλι επιτρέπεται η κίνηση, οι κάτοικοι τους κρίνουν επικίνδυνους, γιατί είναι αρκετά στενοί, ενώ βρίσκονται σε παρακείμενα πλημμυρισμένα χωράφια. Παράλληλα πολλά νερά περνούν πάνω από αυτούς και δεν αποκλείεται να διαβρωθούν με αποτέλεσμα να σημειωθούν καθιζήσεις.

Την ίδια ώρα πολλές επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει και εμπορεύματα έχουν καταστραφεί, με τους επιχειρηματίες της περιοχής να βρίσκονται σε δραματική κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης είχε στείλει σχετικό αίτημα προς τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας, σημειώνοντας μάλιστα ότι πολλές περιοχές της πόλης έχουν πληγεί δραματικά από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να έχουν πλημμυρίσει δεκάδες σπίτια και να έχουν καταστραφεί υποδομές και καλλιέργειες.

Ποινικές διώξεις για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι σε Δούρου, Ψινάκη και άλλους 18

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: