Σε εξέλιξη οι συνομιλίες Κατρούγκαλου στη Λευκωσία: Στο επίκεντρο Κυπριακό και τριμερής




Συνομιλίες αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας, υπό τους Υπουργούς Εξωτερικών των δυο χωρών, Νίκο Χριστοδουλίδη και Γιώργο Κατρούγκαλο, βρίσκονται σε εξέλιξη στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Λευκωσία.

  • Προηγήθηκε κατ` ιδίαν συνάντηση των δυο Υπουργών. Ο κ. Κατρούγκαλος πραγματοποιεί την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Λευκωσία από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.
  • Όπως έχει δηλώσει ο κ. Χριστοδουλίδης, στόχος της επίσκεψης είναι να καθορισθούν συγκεκριμένα μηνύματα ενόψει της μετάβασης του κ. Κατρούγκαλου στην Τουρκία, στις 21 Μαρτίου, ώστε να τα μεταφέρει στον Τούρκο ομόλογό, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ακόμη θα εξετασθεί το πώς μπορούμε να οδηγηθούμε σε επανέναρξη των συνομιλιών απ’ εκεί όπου έμειναν στο Κραν Μοντάνα, το συντομότερο δυνατό.

Κατά τις συνομιλίες θα συζητηθούν επίσης θέματα περιφερειακής συνεργασίας, με επίκεντρο τις τριμερείς συνεργασίες που έχουν αναπτύξει από κοινού οι δύο χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναμένεται να συζητηθούν ακόμη θέματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
19/03/2019 09:55

Στην Κύπρο σήμερα ο Κατρούγκαλος: Καταθέτει στεφάνια, είδε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: