Σε αστυνομικό κλοιό Βόρεια Ελλάδα και Αθήνα για τις παρελάσεις: Αυξημένα μέτρα σε όλη την χώρα




Επί ποδός βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία ενόψει των παρελάσεων της 25ης Μαρτίου καθώς αναμένονται αντιδράσεις εξαιτίας της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών, ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα.

Τα μέτρα της Αστυνομίας είναι ιδιαίτερα αυξημένα και ενδεικτικό αυτού το γεγονός ότι στην μαθητική παρέλαση της Κυριακής βρισκόταν σε υπηρεσία στα πέριξ του κέντρου της Αθήνας περίπου 850 αστυνομικοί. Για την στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ο αριθμός αυτός θα είναι σχεδόν ο διπλάσιος, διότι 1.600 αστυνομικοί θα δημιουργούν νοητούς κύκλους ασφαλείας στο κέντρο της Αθήνας ώστε να αποφευχθούν επεισόδια κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ η ένταση αναμένεται φέτος στην Βόρεια Ελλάδα, καθώς θεωρούν πως θα υπάρξουν αντιδράσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο οι οδηγίες που έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις ανά την επικράτεια και ειδικά στις μεγάλες πόλεις είναι αυξημένη προσοχή στις εξέδρες που θα βρίσκονται οι επίσημοι, ώστε να περιορισθεί η δυνατότητα να τους προσεγγίσει κάποιος από το πλήθος, αλλά και κατά μήκος των παρελάσεων, αφού δεν αποκλείεται να υπάρξουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Οι Κλειστοί δρόμοι μέχρι το τέλος της παρέλασης

Από τα ξημερώματα της Κυριακής μέχρι την ολοκλήρωση της Παρέλασης την Δευτέρα η Τροχαία έχει ανακοινώσει τα εξής μέτρα ποτ αφορούν οδούς και στις καθέτους αυτών έως την πρώτη παράλληλη οδό:

– Λ. Βασιλίσσης Σοφίας στο τμήμα μεταξύ των λεωφόρων Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Αμαλίας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
– Ηρ. Αττικού
– Βασιλέως Γεωργίου Β΄
– Βασιλέως Γεωργίου Α΄
– Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
– Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου)
– Πλατεία Ομονοίας
– Πειραιώς στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Ομονοίας και της Ιεράς Οδού και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
Αθηνάς
– Αγ. Κωνσταντίνου
– Πλατεία Καραϊσκάκη
– 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) στο τμήμα μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) και Λεωφόρου Αλεξάνδρας και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
– Θ. Δηλιγιάννη στο τμήμα μεταξύ της πλ. Καραϊσκάκη και της οδού Ι. Μεταξά και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
– Πλ. Συντάγματος
– Φιλελλήνων
– Σταδίου
– Λ. Συγγρού στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Διον. Αρεοπαγίτου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας
– Ακαδημίας
– Βασιλίσσης Όλγας
– Αθ. Διάκου

Η Τροχαία συστήνει στους οδηγούς να αποφύγουν να κινηθούν προς το κέντρο της Αθήνας τις ώρες διεξαγωγής των παρελάσεων και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Σημειώνεται, ότι θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης – στάθμευσης των οχημάτων έως 19.30 της Δευτέρας 25 Μαρτίου στην ανώνυμη οδό που οδηγεί από τον Περιφερειακό Λυκαβηττού στο Λόφο Λυκαβηττού.

Με στοιχεία OPEN, ΕΛ.ΑΣ

Εθνική υπερηφάνεια: Ένταση και προσαγωγές στη μαθητική παρέλαση της Αθήνας (video, photos)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: