Σαρώνει η Ελλάδα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ταεκβοντό: Δεκαπέντε μετάλλια μέχρι τώρα




Μπορεί το χρυσό μετάλλιο να μην ήρθε ούτε και σήμερα (1/2) στις κατηγορίες ανδρών και γυναικών, στο European Clubs Championships G1, ωστόσο ο εθνικός ύμνος ήχησε στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο της Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ελληνικού ταεκβοντό και συγκεκριμένα στις κατηγορίες εφήβων και νεανίδων. Στο πλαίσιο της 2ης ημέρας, η χώρα μας κατέκτησε συνολικά 15 μετάλλια (2 χρυσά, 5 ασημένια, 8 χάλκινα), με τα μισά -σχεδόν- από αυτά, στις βαθμολογούμενες κατηγορίες ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020».

Σε επίπεδο ανδρών/γυναικών λοιπόν, οι Έλληνες αθλητές πανηγύρισαν την κατάκτηση επτά μεταλλίων και συγκεκριμένα δύο ασημένιων και πέντε χάλκινων. Την δεύτερη θέση κατέκτησαν οι Αναστασία Χριστίνα Δεληδημήτρη (ΑΣ Φωτιά) στην κατηγορία των -67 κιλών και Απόστολος Τεληκωστόγλου (Επίλεκτη Ομάδα ΕΤΑΒΕ) στα -80 κιλά. Στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου των νικητών ανέβηκαν οι Νάσια Μητσοπούλου (-67κ. Αίαντας Αγ. Δημητρίου), Μαρία Κουκουμέλου (-67κ. Ένωση Αργολίδας), Γραμματική Χρηστίδου (+73κ. Εορδαϊκή Δύναμη) και Νικόλαος Τζέλλος (-87κ. Λεόντες Σαντορίνης) και Αθανάσιος Νικολαίδης (+87κ. Αθλητική Κίνηση Αμπελοκήπων)

Πρωταγωνιστές των χρυσών μεταλλίων στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων, ήταν οι Κωνσταντίνος Δημητρόπουλος (ΑΣ Ζωγράφου) και Χρυσούλα Ιωαννίδου (Άθλησις Ευκαρπίας), οι οποίοι πρώτευσαν στις κατηγορίες -45 και -44 κιλά αντίστοιχα.

Τα υπόλοιπα μετάλλια στις κατηγορίες εφήβων/νεανίδων πήραν οι εξής αθλητές:

ΑΣΗΜΕΝΙΑ

-42 κιλά νεανίδων: Ευαγγελία Κώτουλα (Σπάρτακος Κοζάνης)

-44 κιλά νεανίδων: Ευλαμπία Παππά (Αίαντας Αγ. Δημητρίου)

-46 κιλά νεανίδων: Αδελαίδα Σουλοβάρη (Πήγασος Αναλήψεως)

ΧΑΛΚΙΝΑ

-44 κιλά νεανίδων: Όλγα Παπαγεωργίου (Αίαντας Αγ. Δημητρίου)

-51 κιλά εφήβων: Ισαάκ Καλογήρου (ΑΣ Νέμεσις Αθηνών)

-42 κιλά νεανίδων: Ζωή Παπαγεωργίου (Αίαντας Αγ. Δημητρίου)

Το European Clubs Championships-World Taekwondo G1 διοργανώνεται από την World Taekwondo Europe (WTE) και γίνεται με την υποστήριξη της Ένωσης Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδος (ΕΤΑΒΕ).

01/03/2019 21:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: