“Μύλος” με το αεροπλάνο από τη Βενεζουέλα: Και καυγάς του Μαξίμου με τη Νέα Δημοκρατία…




«Ο ΣΚΑΙ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας», ήταν η απάντηση πηγών της κυβέρνησης στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία βασίστηκε σε ρεπορτάζ του καναλιού του Φαλήρου, σύμφωνα με το οποίο ιδιωτικό αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας στάθμευσε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα:

Το κυβερνητικό Falcon είχε αρχικά προορισμό το νησί Μαργαρίτα στη Βενεζουέλα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Ευρώπη και στις 2 Μαρτίου προσγειώθηκε στην Αθήνα ενώ αρκετές ευρωπαϊκές χώρες του είχαν αρνηθεί την προσέγγιση.  Ήρθε για ανεφοδιασμό, υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές. Η εφημερίδα υποβάλλει τέσσερα ερωτήματα:

Τι κρύβει το κυβερνητικό τζετ απο τη Βενεζουέλα; Ποιοι επέβαιναν στην καμπίνα του και τι κρυβόταν στους χώρους των αποσκευών; Αληθεύει η πληροφορία ότι απογειώθηκε την ημέρα που έβγαιναν απο τη χώρα 8 τόνοι χρυσού με απόφαση Μαδούρο; Αραγε ήταν ανάμεσα στους επιβάτες και ο υπουργός Εξωτερικών του Νικολάς Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα, για τον οποίο λέγεται ότι είχε και μια συνάντηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»;

Η Ν.Δ. έσπευσε αμέσως να υιοθετήσει το ρεπορτάζ και να εκδώσει ανακοίνωση στην οποία ανέφερε:

«Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας προσγειώθηκε το Σάββατο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, και παρέμεινε στην Αθήνα για 4 ώρες στη διάρκεια των οποίων ο ΥΠΕΞ της κυβέρνησης Μαδούρο έκανε κάποιες συναντήσεις.

Οι ερωτήσεις προς την κυβέρνηση είναι προφανείς: Γιατί ποιον ακριβώς λόγο έδωσε άδεια προσγείωσης στο εν λόγω αεροσκάφος, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το αρνήθηκαν, και με ποιους ακριβώς συναντήθηκε ο εκπρόσωπος του κ. Μαδούρο;».

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου ήταν ειρωνική και συνέδεσε τη Ν.Δ. με τον μεγαλοαπατέωνα Αρτέμιο Σώρρα:

“Τα λαγωνικά του ΣΚΑΪ μας ανακάλυψαν ξανά. Από την προσγείωση ενός αεροσκάφους, το οποίο ερχόταν από την Ασία, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με σκοπό τον ανεφοδιασμό, ο ΣΚΑΙ κατασκεύασε μια θεωρία συνωμοσίας, την οποία θα ζήλευε ακόμη και ο Άρτεμης Σώρρας.

Η ΝΔ προφανώς έσπευσε να την υιοθετήσει, όπως προφανώς αναμέναμε. Το ερώτημα είναι εάν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει κανείς με την κατάντια ενός πάλαι ποτέ σοβαρού κόμματος».

ΤΙ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Ο ΣΚΑΙ

Υπό άκρα μυστικότητα και χωρίς προηγουμένως να έχει καταθέσει σχέδιο πτήσης το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με τα διακριτικά YV2486 προσγειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Όπως αποκαλύπτει ο ΣΚΑΪ το συγκεκριμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από τον προεδρικό διάδρομο στο αεροδρόμιο Μαικετία του Καράκας με αρχικό προορισμό το νησί «Μαργαρίτα» της Καραϊβικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Νικολάς Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος έκανε μια συνάντηση στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Η πτήση του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας καλύπτεται από μυστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, από το Καράκας. Την ίδια μέρα το πλήρωμα του αεροσκάφους κατάφερε να το προσγειώσει στην Πορτογαλία μετά την απειλή του πιλότου ότι αν δεν δοθεί άδεια προσγείωσης το αεροπλάνο θα καταπέσει, καθώς τελείωναν τα καύσιμα.

Δύο ημέρες μετά το αεροσκάφος φέρεται να προσγειώνεται στη Γενεύη. Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, πάντως, αρνήθηκαν στο αεροσκάφος να προσεγγίσει. Τελικά το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 14:06 το μεσημέρι προσγειώθηκε στην Αθήνα. Αρχικά ζήτησε μία ώρα για ανεφοδιασμό αλλά τελικά παρέμεινε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για περίπου 4 ώρες, απ’ όπου απογειώθηκε στις 18:00 το απόγευμα.

Το πλήρωμα του κυβερνητικού αεροσκάφους της Βενεζουέλας φέρεται να ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται για επίσημη κυβερνητική πτήση. Πρόκειται για ένα Falcon της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας PDVSA, το οποίο χαρακτηρίζεται κυβερνητικό.
Στελέχη της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα υποστηρίζουν ότι το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Καράκας την ίδια ημέρα που η κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο έβγαλε από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας 8 τόνους χρυσού.

Σοβαρά ερωτήματα, όμως, προκύπτουν και για την ταυτότητα των επιβατών της πτήσης μυστήριο από τη Βενεζουέλα, καθώς η Ε.Ε. έχει επιβάλλει κυρώσεις σε πολλούς αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο. Σε αυτούς δεν επιτρέπεται να εισέλθουν σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Κάλεσμα Τσίπρα σε συμμαχία κατά ακροδεξιάς: Να ξεπεράσουμε τη βολική ακινησία και σιωπή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: