“Μέγας Αλέξανδρος”: Κοινή άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών πεζοναυτών στο Βόλο (βίντεο)




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Η κοινή άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών Πεζοναυτών, με φόντο το βουνό των Κενταύρων και τη θάλασσα του Παγασητικού, αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την απαραίτητη Νατοϊκή τυποποίηση, ανάμεσα σε δυνάμεις της Συμμαχίας.

Η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, που ετοιμάζεται σε γοργούς ρυθμούς για την μετεγκατάσταση της από τον Βόλο στον Αυλώνα Αττικής, ετοίμασε video, στο οποίο φαίνονται οι δυνατότητες που είχαν το διάστημα της άσκησης “Μέγας Αλέξανδρος”.

Αερόστρωμνα, αμφίβια θωρακισμένα οχήματα (για τα οποία ενδιαφέρονται οι Ελληνικές αποβατικές δυνάμεις των Πεζοναυτών), ελικόπτερα ειδικών δυνάμεων μεταφορικού τύπου, είναι ορισμένα από τα μέσα που δίνουν τη δυνατότητα στους Αμερικανούς Πεζοναύτες να ξεχωρίσουν και να καταφέρουν να δράσουν με μεγαλύτερη ταχυκινησια.

https://www.youtube.com/watch?v=nPNzDs8lDsg&feature=youtu.be

Από την άλλη πλευρά, άρματα μάχης Leopard, M-109 αυτοκινούμενα πυροβόλα, επιθετικά ελικόπτερα Apache A, της χώρας μας πήραν μέρος κι εκείνα στην άσκηση σ’ ένα τοπίο χιονισμένο και ιδιαίτερο.

Το θετικό πρόσημο που καταγράφεται είναι πως οι Αμερικανικές Δυνάμεις Πεζοναυτών, δήλωσαν ήδη ότι επιθυμούν να επανέλθουν στη Μαγνησία και να συνεχίσουν αυτό το τετ α τετ Ειδικών Δυνάμεων, με του Έλληνες συναδέλφους τους.

Ο επόμενος “Μέγας Αλέξανδρος”, ίσως έχει περισσότερες επιχειρησιακές δυνατότητες και σε άλλο τοπίο δράσης, κάτι που εκτιμάται ιδιαίτερα από τον εξ Αμερικής σύμμαχο κι αυτό διότι έχει τη δυνατότητα να ασκείται σε διαφορετικό ανάγλυφο κάθε φορά, μια ιδιαιτερότητα που μπορεί να προσφέρει η Ελλάδα…

Γ.Σ., HELLAS JOURNAL

Μέσω Κύπρου η κοινοπραξία που «χτυπά» τα ναυπηγεία Ελευσίνας με τις πυραυλακάτους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: