“Μάρτης γδάρτης”: Χιόνια στην Πάρνηθα και ανέμους 150 χλμ. στον Παρνασσό, βλέπει το meteo




Ριπές ανέμου που άγγιξαν τα 150 χιλιόμετρα την ώρα, κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo την Παρασκευή.

  • Στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού η στιγμιαία ένταση του ανέμου έφτασε τα 149,7 χλμ/ώρα, με μέση τιμή δεκαλέπτου τα 8 μποφόρ, στην Παξιμάδα Καρύστου και στην Αράχωβα οι ριπές ξεπέρασαν τα 130 χλμ/ώρα, ενώ πάνω από 100 χλμ/ώρα καταγράφηκαν σε Μονεμβασιά, Γεράκι Λακωνίας, Πάρνηθα, Καβομαλιά, Πεντέλη, Πάτρα και Βίσσα Χίου.

Ο καιρός το Σάββατο

  • Νεφώσεις με παροδικές βροχές στις Νότιες Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα στην Κρήτη, όπου τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα και θα συνοδεύονται από σποραδικές καταιγίδες, αναμένονται σήμερα Σάββατο. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις, πυκνότερες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στην Εύβοια, όπου θα εκδηλωθούν λίγες βροχές τοπικού χαρακτήρα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από μείον 2 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 2 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 4 έως 17, στα δυτικά και νότια από 7 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 16, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 13 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 βαθμούς Κελσίου.

  • Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στις ακτές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρα θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 7 έως 9 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 10 μποφόρ, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα παρουσιάσουν προοδευτικά μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Χιόνια σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα

  • Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Λίγα χιόνια ενδέχεται να πέσουν στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, με εντάσεις 7 έως 8 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 9 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
30/03/2019 09:02

Απαγορεύσεις: Προβλήματα και σήμερα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω ισχυρών ανέμων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: