“Διακρίσεις” σε βάρος των Ρεπουμπλικάνων καταλογίζει ο Τραμπ, στα κοινωνικά δίκτυα




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και το Twitter –το μέσο που προτιμάει να χρησιμοποιει καθημερινά ο ίδιος– για “διακρίσεις” σε βάρος των δεξιών χρηστών του.

“Συμβαίνουν διάφορα πράγματα. Σβήνονται ονόματα, κάποιοι δεν έχουν πια πρόσβαση. Έχετε ακούσει τις καταγγελίες. Φαίνεται ότι αν είστε συντηρητικός, αν είστε Ρεπουμπλικάνος, σε κάποια ομάδα, θα γίνουν διακρίσεις”, διαβεβαίωσε ο Αμερικανός πρόεδρος λίγες ώρες αφότου υποστήριξε ότι οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης τάσσονται υπέρ της “εξτρεμιστικής αριστεράς των Δημοκρατικών”

Ο πολυεκατομμυριούχος πρόεδρος, που έχει 59 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, είπε επίσης ότι υπάρχει μια “αθέμιτη σύμπραξη” μεταξύ των διευθυντικών στελεχών των social media τα οποία επιδεικνύουν “μίσος” εναντίον “μιας συγκεκριμένης ομάδας ανθρώπων που είναι στην εξουσία, που κέρδισαν τις εκλογές”.

Ο Τραμπ αναφερόταν στην αγωγή που κατέθεσε εναντίον του Twitter ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής, ο Ντέβιν Νούνες, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο ιστότοπος υποδαυλίζει αντισυντηρητικές προκαταλήψεις και ότι ανέχεται περιεχόμενο που τον δυσφημεί.

Ο Νούνες ζητά αποζημίωση ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, ισχυριζόμενος ότι το Twitter κρύβει τα μηνύματα των συντηρητικών χρηστών και επιτρέπει τη δημοσίευση περιεχομένου που είναι “προσβλητικό, μνησίκακο και συκοφαντικό” για τον ίδιο.

Το Twitter δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για την αγωγή του Νούνες.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε επίσης στο “μπλοκάρισμα”, για μικρό χρονικό διάστημα, του λογαριασμού του Νταν Σκαβίνο, του επικεφαλής των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον Λευκό Οίκο, στο Facebook. Η εταιρεία εξήγησε πάντως ότι ο λογαριασμός δεν μπλοκαρίστηκε για πολιτικούς λόγους αλλά επειδή παρατηρήθηκε δραστηριότητα που συνδέεται με την αποστολή ανεπιθύμητης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.

19/03/2019 21:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Το FBI παρακολουθούσε τον Μάικλ Κόεν, πρώην δικηγόρο του Τραμπ, από τον Ιούλιο του 2017

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: