Πρωτιάς …Ευαγγέλια για την 337η Μοίρα στο TLP της Ισπανίας: Οι Έλληνες πιλότοι “έσκισαν”…

F-16 Block 52 Plus της Πολεμικής Αεροπορίας κατά τη διάρκεια απογειώσης με αποστολή την εκδίωξη των “εισβολέων”. Φωτογραφία, πηγή, Πολεμική Αεροπορία
ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Τον χορό της πρωτιάς συνέχισαν οι Έλληνες αεροπόροι και οι μηχανικοί υποστήριξης της  Πολεμικής Αεροπορίας στο Al Bathente της Ισπανίας κατά την Νατοϊκή άσκηση του TLP.

Η 337η Μοίρα «Φάντασμα» από την 110 Πτέρυγα Μάχης της Λάρισας φέρνει και πάλι στην χώρα μας την πρώτη θέση, ενώ ως «Best Warrior» της εκπαιδευτικής σειράς του TLP, δηλαδή ως ο καλύτερος πιλότος στο ΝΑΤΟ, αναρριχήθηκε από τους συναδέλφους του ο Σμηναγός Ιπτάμενος Βασίλης Κοντόπουλος.

Επτά ιπτάμενοι της 337η Μοίρας, δεκάδες μηχανικοί υποστήριξης και τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Block 52 Plus, εδώ και μερικές εβδομάδες βρέθηκαν στην Ισπανία για να πάρουν μέρος στο TLP μαζί με πολλές άλλες Μοίρες από άλλες χώρες και μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς.

Γι’ ακόμη μια φορά οι Έλληνες ιπτάμενοι έκαναν αυτό ακριβώς για το οποίο είναι εκπαιδευμένοι. Χωρίς να θέλουν να εντυπωσιάσουν κανέναν και με απόλυτη ψυχραιμία δούλεψαν με τον μοναδικό τρόπο που γνωρίζουν και κατάφεραν με τον επαγγελματισμό τους να διατηρήσουν τον τίτλο των καλύτερων ιπταμένων στην χώρα μας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι τα Ελληνικά μαχητικά όσες φορές επέστρεφαν στην βάση του Al Bathente μετά την αποστολή που είχε ανατεθεί στους ιπταμένους, κατά τον έλεγχο από τους πολύτιμους μηχανικούς της ΠΑ, δεν είχαν την παραμικρή βλάβη.

Πάντως είναι πολύ σημαντικό για την Πολεμική Αεροπορία πως εδώ και τρεις εκπαιδευτικές σειρές η πρωτιά παραμένει στην χώρα μας. Η 335η Μοίρα «Τίγρης» από την 116 ΠΜ, με F-16 Block 52 Adv, έσυρε πρώτη τον χορό της πρωτιάς και λίγους μήνες αργότερα η 331 Μοίρα με Mirage 2000-5 συνέχισε να κρατά τον τίτλο στα Ελληνικά χρώματα.

Εδώ και λίγες ώρες η 337 Μοίρα «φάντασμα» κράτησε την παράδοση, ψηφισμένη από δεκάδες πιλότους Νατοϊκών χωρών.

Η 331η και η 341η Μοίρα «καθάρισαν» την πρώτη μέρα της “Γαλάζιας Πατρίδας” με 5 αερομαχίες

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal