Προτεραιότητα της κυβέρνησης η άμβλυνση των ανισοτήτων μέσω της δημοκρατίας, λέει ο Ρήγας




«Προτεραιότητά μας είναι ένα ειρηνικό και ασφαλές διεθνές περιβάλλον, με Δημοκρατία που θα τείνει στην άμβλυνση των ανισοτήτων», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε άρθρο του στην «ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ».

  • «Κινούμαστε στον αντίποδα του νεοφιλελευθερισμού, ο οποίος υπαγορεύει την επιβολή της οικονομίας στην πολιτική και την κοινωνία, ενώ περιορίζει τη δημοκρατία μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αποσυνδέοντάς την από τις ανάγκες και τα δικαιώματα των ανθρώπων. Αυτός είναι ο αγώνας μας και τον δίνουμε σε όλα τα μέτωπα», αναφέρει χαρακτηριστικά.
  • Όσον αφορά στην προσφυγική κρίση ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι «την αντιμετωπίζουμε με βάση τις αρχές του ανθρωπισμού, πιστεύοντας ότι οι χώρες που έχουν ένα υψηλό οικονομικό επίπεδο πρέπει να χτίσουν γέφυρες ανάπτυξης με τις χώρες που υστερούν οικονομικά, αντί να ορθώνουν τείχη αποκλεισμού προς τους ανθρώπους».

Στα θέματα του χαρτοφυλακίου του και όσον αφορά στο έμψυχο δυναμικό, «μετά τις διαδοχικές μειώσεις της πενταετίας 2010-2014, καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε τους μισθούς και να δώσουμε τα αναδρομικά σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Τέλος, ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρεται στο νομοσχέδιο που το αμέσως επόμενο διάστημα θα ψηφιστεί από τη Βουλή, με το οποίο γίνεται σειρά ρυθμίσεων γύρω από σημαντικά θέματα που απασχολούν το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
31/03/2019 14:48

Κυρίαρχη του πολιτικού σκηνικού η κυβέρνηση την επομένη της 26ης Μαΐου, λέει ο Κουρουμπλής

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: