Προσγειωμένοι αλλά χαρούμενοι: Στον ενεργειακό χάρτη η Κύπρος με ισχυρά ερείσματα




Ευτυχές γεγονός που θέτει την Κύπρο στον χάρτη, με ισχυρά ερείσματα, χαρακτήρισε o Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του ερευνητικού προγράμματος της αδειούχου κοινοπραξίας στο τεμάχιο 10 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, που ανακοινώθηκαν προχθες, σημειώνοντας πως χρειάζεται σοβαρότητα, και διαβεβαιώνοντας πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Αναστασίαδης εξέφρασε, εξάλλου, την ελπίδα ότι και μελλοντικά θα έχουμε ακόμα καλύτερες εξελίξεις στα ενεργειακά, και πως σήμερα η Βουλή θα θεσπίσει το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων.

Ερωτηθείς, μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, σε σχέση με τις χθεσινές ανακοινώσεις για τις εξελίξεις στο θέμα της Ενέργειας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως “χρειάζεται σοβαρότητα. Είναι βεβαίως ένα ευτυχές γεγονός, που θέτει την Κύπρο στον χάρτη, με ισχυρά ερείσματα. Θέλω να ελπίζω ότι και μελλοντικά θα έχουμε ακόμα καλύτερες εξελίξεις. Εκείνο που θέλω να διαβεβαιώσω είναι ένα, ότι ως κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ενδιαφερόμεθα για την εξυπηρέτηση του συνόλου των πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

“Και θέλω να ευελπιστώ ότι σήμερα η Βουλή, τουλάχιστον αυτή είναι η εικόνα που έχω αποκομίσει από το σύνολο των πολιτικών ηγετών, που με πάσα σοβαρότητα αντιλαμβάνονται τη σημασία, θα θεσπίσει σε νόμο το Εθνικό Ταμείο Υδρογονανθράκων”, πρόσθεσε.

ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 01/03/2019 12:20

Ψήφος εμπιστοσύνης του Πομπέο στις τριμερείς Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ: Αναμένεται στην Κρήτη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: