Πολυμελής ξένη διπλωματική αποστολή για εμπορικές και επενδυτικές επαφές

File Photo: Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου. ΓΤΠ, Χ.ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ
Πολυμελής αποστολή από 23 χώρες οι οποίες έχουν διπλωματική εκπροσώπηση στην Ελλάδα, φθάνει στην Κύπρο, σήμερα, για τετραήμερη επίσκεψη στο πλαίσιο συντονισμένης προσπάθειας προώθησης της χώρας ως εμπορικό, οικονομικό και επενδυτικό προορισμό.

  • Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, ο Ιωσήφ Κυπραίος, Εμπορικός Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα, ο οποίος από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει εκλεγεί Πρόεδρος Διπλωματών Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων στην Ελλάδα, ανέφερε ότι «σκοπός μας είναι να προωθήσουμε την Κύπρο σε όλο τον κόσμο ως εμπορικό, οικονομικό, επενδυτικό προορισμό». Πρόσθεσε ότι ανέκαθεν η Κύπρος προωθούσε τον τομέα των υπηρεσιών, αλλά πλέον προβάλλονται ταυτόχρονα και οι τομείς των αγαθών και των επενδύσεων.

Σε ερώτηση για τη σύνθεση της αποστολής ο κ. Κυπραίος ανέφερε ότι περιλαμβάνει 43 πρόσωπα, από 23 διαφορετικές χώρες.

Καλέσαμε και τους διαπιστευμένους στην Κύπρο με έδρα την Αθήνα, αλλά και τους εκεί εμπορικούς σύμβουλους που ενδιαφέρονται, πρόσθεσε.

  • Στο πλαίσιο της αποστολής επισκέπτονται την Κύπρο διπλωμάτες από το Βέλγιο, Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γερμανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιορδανία, Ισπανία, Ιταλία, Κροατία, Λιθουανία, Λετονία, Μολδαβία, Μαυροβούνιο, Νότιο Αφρική, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Σουηδία και τη Φινλανδία.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπραίο, η επίσκεψη έχει χωριστεί σε τρεις ενότητες, αυτή των επενδύσεων, των υπηρεσιών και των αγαθών.

  • Η αποστολή συναντάται σήμερα με το απόγευμα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, στο Προεδρικό. Τα μέλη των ξένων διπλωματικών αποστολών θα έχουν επίσης συνάντηση σήμερα στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου με τον Πρύτανη Τάσο Χριστοφίδη.

Την Πέμπτη το πρωί θα έχουν συναντήσεις “business to business” με ΟΕΒ και ΚΕΒΕ στο συνεδριακό κέντρο Φιλοξενία.

Μεταξύ άλλων, θα έχουν επίσης επαφές στο Τμήμα Εμπορίου του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας καθώς και με το Invest in Cyprus και τον Κυπριακό Οργανισμό Επενδυτικών Ταμείων (CIFA).

Την Παρασκευή, τα μέλη της αποστολής θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Υφυπουργό Ναυτιλίας Νατάσα Πηλείδου.

Επισκέψεις θα γίνουν στο υπό εξέλιξη έργο της Μαρίνας της Αγίας Νάπας καθώς και στη Μαρίνα της Λεμεσού.

  • Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στην Αθηένου όπου οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής χαλλουμιού και ψωμιού.
  • Σε ό,τι αφορά τον τομέα υπηρεσιών και της αποθήκευσης πετρελαιοειδών και φυσικού αερίου, τα μέλη των διπλωματικών αποστολών θα έχουν συναντήσεις με την VTTV στο Βασιλικό, καθώς και την Πετρολίνα.

Την εκδήλωση υποστηρίζουν το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (CCCI), η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ), ο Οργανισμός Invest in Cyprus, το Enterprise Europe Network και ο Οργανισμός Cyprus Investment Funds Association (CIFA).

ΚΥΠΕ – Ηβη Μιτσίδου Philips
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
13/03/2019 12:19

Εντατικοποιούνται οι προετοιμασίες σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit, δηλώνει το ΥΠΕΞ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal