Παράνοια: Η Ζορμπά διαψεύδει ότι είπε στον Βαρώτσο για τον “Δρομέα”, αυτός επιμένει…




Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Κώστα Βαρώτσου στο ΕΘΝΟΣ, σύμφωνα με την οποία υπάρχει σκέψη για ανταλλαγή αγαλμάτων ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια.

«Πριν τρεις μέρες είχα συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Μου μετέφερε την πρόταση και άκουσε τις απόψεις μου. Δεν μπορώ να σας πω τι απάντησα. Το σίγουρο είναι ότι επιβεβαιώνω την συγκεκριμένη πρόταση» είπε στο ΕΘΝΟΣ ο γνωστός γλύπτης και καθηγητής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με το σενάριο που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες, προτάθηκε να μεταφερθεί το γνωστό γλυπτό του Κώστα Βαρώτσου ο «Δρομέας» στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και στη θέση του να τοποθετηθεί ο έφιππος πολεμιστής που παραπέμπει στον Μέγα Αλέξανδρο και βρίσκεται στην γειτονική πρωτεύουσα.

Αμεση αντίδραση από την υπουργό Πολιτισμού
Η δήλωση του Κώστα Βαρώτσου στο ethnos.gr προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Μυρσίνης Ζορμπά, η οποία σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ethnos.gr και την δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου (και μάλιστα σε επικοινωνία υπό δύσκολες συνθήκες καθώς η υπουργός ήταν στο δρόμο της επιστροφής στην Αθήνα) διέψευσε κατηγορηματικά τον καθηγητή.

«Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση, ούτε έγινε τέτοια συζήτηση. Δεν εχει βαση όλο αυτό», είπε η υπουργός.

Αλλωστε οφείλουμε να λάβουμε υπ΄όψιν και το εξής: μια τέτοια πρόταση δεν θα μπορούσε να προέλθει από το ΥΠΠΟΑ καθώς αφορά σε γλυπτό που έγινε κατά παραγγελία του Δήμου Αθηναίων επί Εβερτ, ανήκει στον Δημο Αθηναίων και βρίσκεται τοποθετημένο σε δημόσιο χώρο. Ως εκ τούτου το ζήτημα εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου Αθηναίων.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ

Έκθεση για την ζωή του αείμνηστου Γρηγόρη Λαμπράκη φιλοξενεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: