Πανηγυρικά κυπελλούχος ο Ολυμπιακός στο χάντμπολ: Επικράτησε της ΑΕΚ με 23-13




Σε… περίπατο μετέτρεψε ο Ολυμπιακός τον πολυαναμενόμενο τελικό του κυπέλλου χάντμπολ των ανδρών, απέναντι στην ΑΕΚ. Κυρίαρχοι από την αρχή ως το τέλος, με άμυνα που «έσπαγε κόκκαλα», οι «ερυθρόλευκοι» επιβλήθηκαν με 23-13 (ημίχρονο 12-8) στην Πάτρα και κατέκτησαν για δεύτερη σερί χρονιά το τρόπαιο, διατηρώντας το απόλυτο στους τίτλους από το καλοκαίρι του 2017, όταν εισήθλαν δυναμικά στο χώρο της χειροσφαίρισης.

Το ντέρμπι που όλοι περίμεναν δεν έγινε ποτέ, αφού ο Ολυμπιακός επέβαλε πλήρως το ρυθμό του, κράτησε πολύ χαμηλά στο σκορ την Ένωση και εξασφάλισε μία διαφορά ασφαλείας, την οποία αύξησε στο φινάλε. Η «ερυθρόλευκη» άμυνα ήταν εξαιρετική, ο Κώστας Τσιλιμπάρης σε ακόμη ένα μεγάλο παιχνίδι ήταν καταλυτικός (11 αποκρούσεις), ενώ στην επίθεση ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Τζηράς, ο οποίος πέτυχε δέκα τέρματα και αναδείχθηκε MVP του αγώνα. Μετά το πρώτο 10λεπτο, η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα πήρε το «πάνω χέρι» και σταδιακά «έχτισε» μία διαφορά, κλείνοντας το ημίχρονο στο +4 (12-8).

Με την ίδια εικόνα κύλησε και το β΄ ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να προηγείται 17-11 στο 44΄. Σε εκείνο το σημείο η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να ξαναμπεί στο παιχνίδι, καθώς οι Πειραιώτες χρεώθηκαν με διαδοχικές δίλεπτες αποβολές, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 18-13 στο 50΄. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «κιτρινόμαυροι» πέταξαν… λευκή πετσέτα και η διαφορά «εκτοξεύθηκε» στο τελικό +10 (23-13), με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν πανηγυρικά στην κατάκτηση του δεύτερου κυπέλλου τους, στις ισάριθμες χρονιές της ύπαρξής τους.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ/ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ (Γιώργος Ζαραβίνας): Κρητικός, Τζηράς 10, Καραμπουρνιώτης 1, Λέμος 2, Μούγιτς, Ρέινα 2, Κανδύλας, Σανίκης 3, Μπούμπαλο, Κόντης, Λιάπης 1, Τσιλιμπάρης, Άρσιτς, Αραπακόπουλος 2, Χάλαρης, Τσίλης 2.

ΑΕΚ (Γραμματικός): Γεωργιάδης, Ζαμπούνης 4, Νικολαϊδης, Συγγάρης, Μπάλαζ, Ραντούλοβιτς, Αλβανός, Μπάγιος 1, Γιάκομπσεν 4, Παπαδιονυσίου 3, Δομπρής, Μυλωνάς 1, Νταρσουλάντ, Αργυρού, Παλεβίτσιους, Βραζάλιτσα.

Διαιτητές: Κατσίκης-Μιχαηλίδης

Δίλεπτα: 8-6. Πέναλτι: 4/4 – 3/3

16/03/2019 19:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: