Παίρνει μορφή η «Αγιά Σοφιά»: Προχωρά με γοργούς ρυθμούς το γήπεδο της ΑΕΚ




Μορφή παίρνει σιγά σιγά το «παλάτι» της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η κατασκευή σκελετού και εξέδρας στο μισό γηπεδο, από το κέντρο του γηπέδου έως και το βόρειο πέταλο, ολοκληρώθηκε και όλα είναι έτοιμα για να αρχίσει η διαδικασία διαμόρφωσης του συγκεκριμένου χώρου.

Εχει ήδη φύγει ο γερανός από το σημείο, που θα καθαριστεί και θα στρωθεί με χώμα προκειμένου από την 1η Απριλίου να ξεκινήσουν να δουλεύουν εκεί οι άνθρωποι της εταιρείας “Cimolai” και να τοποθετήσουν τα σίδερα για τον σκελετό του στεγάστρου.

Εχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή του, πρώτα με τον σιδερένιο σκελετό που θα στηριχθεί στους τέσσερις πυλώνες και από πάνω θα τοποθετηθεί το υλικό που θα αποτελεί το στέγαστρο.

Πρόκειται για την πιο εντυπωσιακή φάση κατασκευής της “Αγίας Σοφιάς” αφού ταυτόχρονα με την ολοκλήρωση του άλλου πέταλου, στην παλιά “σκεπαστή”, το γήπεδο θα αρχίσει να παίρνει την τελική του μορφή με τσιμεντένιο σκελετό, εξέδρες και στέγαστρο.

Ταυτόχρονα προχωράει με εντατικούς ρυθμούς και το νότιο πέταλο και σύντομα δεν θα υπάρχει καν η σημερινή είσοδος στο εργοτάξιο αφού σκάβεται για να “σηκωθεί” η εξέδρα και να κλείσει το γήπεδο περιμετρικά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέρασαν δεκαπέντε χρόνια από τον θρίαμβο του Euro 2004: Στον Παυλόπουλο οι Έλληνες διεθνείς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: