Όπου φύγει – φύγει, με καλό καιρό, οι εκδρομείς του τριημέρου: Η κίνηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη




Το εορταστικό τριήμερο της 25ης Μαρτίου 2019 έχει ξεκινήσει με καλές καιρικές συνθήκες, αφού ηλιοφάνεια επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας. Οι ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν έχουν προκαλέσει σημαντικά προβλήματα έως αυτή τη στιγμή.

Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Επί ποδός η Τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο της χώρας.

Από το την ΕΟ Αθηνών – Λαμίας, διήλθαν χθες 42.000 ΙΧ, σε αντίθεση με πέρυσι, που είχαν αποχωρήσει 23.000 οχήματα. Ανάλογη εικόνα και από την ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου, από όπου χθες αναχώρησαν 49.000 οχήματα, ενώ πέρυσι 23.000.

Ομαλή η έξοδος και στην Θεσσαλονίκη

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλονίκης, λόγω της εξόδου των εκδρομέων για τον εορτασμού της 25ης Μαρτίου. Σύμφωνα με την αστυνομία η έξοδος ξεκίνησε από χθες το απόγευμα και αναμένεται να κορυφωθεί το μεσημέρι. Χωρίς καθυστερήσεις διεξάγεται η διέλευση των αυτοκινήτων από τα διόδια των Μαλγάρων.

  • Κατά τη διάρκεια του τριημέρου ενισχύεται η αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική κίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.), ενώ θα γίνεται ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους σε βασικές διασταυρώσεις.

Παράλληλα, θα ενταθούν οι ειδικοί έλεγχοι για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονική προσπέραση και χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση.

Πώς θα είναι ο καιρός

Για το υπόλοιπο του Σαββάτου 23/03 ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος με τοπικές μόνο νεφώσεις, ανέμους που στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και θα φτάνουν κατά τόπους τα 8 μποφόρ, και θερμοκρασία που θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 18 με 20 στις νησιωτικές περιοχές.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Πηγή φωτογραφίας: meteo.gr

Την Κυριακή 24/03 αναμένονται αραιές νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει μεταβολή, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ, όπως φαίνεται και στον Χάρτη 1. Στο βίντεο  μπορείτε να παρακολουθήσετε την αναμενόμενη εξέλιξη της πνοής των ανέμων έως και τη Δευτέρα 25/03.

Τέλος, ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2019 αναμένεται ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, μέγιστη θερμοκρασία περίπου 20 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 18 στις νησιωτικές περιοχές, και ανέμους σε σταδιακή εξασθένηση που δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ, με εξαίρεση το Νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου θα φτάνουν κατά τόπους και τα 8 μποφόρ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ meteo.gr

 

Η εταιρία από το μικρό χωριό του θεσσαλικού κάμπου, που “κέρδισε” τις αγορές του κόσμου (photos)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: