Οι ΗΠΑ οφείλουν να σέβονται την συνεργασία της Ρωσίας με την Βενεζουέλα, δήλωσε το Κρεμλίνο

File Photo: Red Square in front of the Moscow Kremlin in downtown Moscow. EPA, MAXIM SHIPENKOV
Τρίτες χώρες δεν πρέπει να ανησυχούν για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Βενεζουέλα, πρέπει να σέβονται το δικαίωμα της Ρωσίας να συνεργάζεται με άλλες χώρες, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος σαφώς στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις επικρίσεις της Ουάσιγκτον για τις σχέσεις της Μόσχας με το Καράκας όπως και για την παρουσία Ρώσων στρατιωτικών που αφίχθησαν πρόσφατα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας.

«Δεν θεωρούμε ότι οι διμερείς μας σχέσεις με κάποια κράτη πρέπει να ανησυχούν τρίτες χώρες. Με κανέναν τρόπο δεν επεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας και προσβλέπουμε στο ότι και τρίτες χώρες θα υιοθετήσουν το παράδειγμα μας και θα επιτρέψουν στους Βενεζουελανούς να αποφασίσουν οι ίδιοι για την τύχη τους», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος στις ΗΠΑ και στις επικρίσεις που διατυπώνουν για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Βενεζουέλα, δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, οι ίδιες είναι παρούσες σε πολλές γωνιές του κόσμου και κανείς δεν τους υποδεικνύει πού πρέπει να είναι και πού δεν πρέπει να είναι. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, θα επιθυμούσαμε φυσικά να υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός όσον αφορά το δικαίωμά μας να δημιουργούμε με οποιεσδήποτε χώρες του κόσμου τις σχέσεις εκείνες, οι οποίες ανταποκρίνονται στα συμφέροντά μας και στα συμφέροντα αυτών των χωρών».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της παρουσίας Ρώσων στρατιωτικών που έφθασαν πρόσφατα στην Βενεζουέλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι οι Ρώσοι στρατιωτικοί βρίσκονται εκεί με βάση τη συμφωνία περί στρατιωτικής και τεχνολογικής συνεργασίας που είχε υπογραφεί μεταξύ των δύο χωρών κατά το παρελθόν .

28/03/2019 17:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ -TASS-Reuters
Μόσχα, Ρωσία

Έφεση άσκησε ο Κάρατζιτς κατά της αύξησης της καταδίκης του από τα 40 χρόνια σε ισόβια

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal