Οι αθώοι πρέπει να περιμένουν, λέει η Δούρου σχετικά με την ποινική δίωξη για το Μάτι




Έπειτα από την πλημμεληματική δίωξη που άσκησε η Εισαγγελία για την τραγωδία στο Μάτι κατά 20 αυτοδιοικητικών και κρατικών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και η Περιφερειάρχης Αττικής, η Ρένα Δούρου, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN BEYOND ότι «δεν είναι θέμα δικονομικής διαδικασίας. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων οι ανακριτές θα εξετάσουν για όλους τους συναρμόδιους φορείς αν υπάρχει παράλειψη ή αμέλεια επί των αρμοδιοτήτων.

  • Αλλά αυτό εμένα δεν μπορεί να μου καταλαγιάσει μια ανείπωτη θλίψη η οποία υπάρχει από κείνη την Δευτέρα προς Τρίτη ξημερώματα και δεν νομίζω ότι πρόκειται για μια θλίψη που κάποια στιγμή θα περιμένω να εξαφανιστεί.

Όμως, την ίδια στιγμή είμαι ένα πολιτικό πρόσωπο και για αυτόν τον λόγο, από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, σταθερά επιμένω να λέω ότι κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου, πολλώ δε μάλλον στην δική μου περίπτωση που υπάρχουν πολλές μηνύσεις κι αγωγές. Οι υπηρεσίες μας ήδη στην πρώτη διαδικασία θεωρώ ότι έχουν πράξει το καθήκον τους, γιατί βάσει του θεσμικού πλαισίου οι περιφέρειες κι οι δήμοι δεν επιχειρούν στην κατάσβεση των πυρκαγιών ούτε στη διαδικασία διάσωσης, διαφυγής των συμπολιτών μας. Αλλά θέλω να πω ότι ως πολιτικό πρόσωπο δεν θα πάρω και τη σκυτάλη από αυτούς που κλαυθμηρίζουν περί πολιτικής δίωξης είτε πρόκειται για παιδεραστία είτε πρόκειται για διαφθορά ή για διασπάθιση δημοσίου χρήματος απειλώντας ευθέως την δικαιοσύνη.

  • Η απονομή της δικαιοσύνης είναι ακριβής στον χρόνο, χρειάζεται υπομονή κι οι αθώοι πρέπει να περιμένουν».

Η κ. Δούρου αναφέρθηκε και στην «αθεμελίωτη επίθεση», όπως είπε, πολιτικών της αντιπάλων. «Να συμπληρώσω ότι κοντά στη θλίψη έχω την έκπληξη από τη συνεχή αθεμελίωτη επίθεση και χυδαιότητα πολιτικών αντιπάλων και μελών την αντιπολίτευσης που πριν ακόμη δούμε τις ζημιές, πριν ακόμη μετρήσουμε τους αγνοούμενους είχαν βγάλει κατηγορητήριο αγνοώντας, παραχαράζοντας το θεσμικό πλαίσιο και βλέπετε στη Χαλκίδα χτίσαμε τα ρέματα, φέραμε τη θάλασσα στην πλατεία του χωριού. Εκεί, στην συγκεκριμένη περιφέρεια, αμέσως μετά τις φωτιές είχαμε τον θάνατο δυο ανθρώπων από πλημμύρα, πριν από μια βδομάδα είχαμε την απώλεια συμπολιτών μας στην Κρήτη, άρα ας σκύψουμε ταπεινά το κεφάλι, ιδίως αυτοί οι οποίοι δεν μπήκαν τώρα στον πολιτικό στίβο και δεν μπορεί να μην σέβονται το πένθος αυτών των συμπολιτών μας, οι άνθρωποι οι οποίοι θα έπρεπε να σιωπούν.

  • Η συγγνώμη προς τον κόσμο που επλήγη στο Μάτι δεν θα πρέπει να είναι ρητορική, θα πρέπει να είναι έμπρακτη. Aυτό, αντί να βγω να παρασυρθώ να σχολιάζω τις αθεμελίωτες επιθέσεις ανθρώπων που δεν μας εξήγησαν γιατί μπάζωσαν τα ρέματα, γιατί επέτρεψαν δια διαφόρων φορέων το Μάτι να γίνει παγίδα θανάτου».

Σχετικά με την δήλωση της Φώφης Γεννηματά περί παραίτησης της Ρένας Δούρου έπειτα από τις διώξεις που ασκήθηκαν για τις ευθύνες σχετικά με τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, η περιφερειάρχης δήλωσε ότι «είναι η κλασική περίπτωση ενός εκλεγμένου που όλα τα προηγούμενα χρόνια πέρασε από διάφορες θέσεις και είναι μέρος του προβλήματος κι όχι της λύσης, διότι όταν έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση, την κεντρική πολιτική σκηνή και την έχει υπηρετήσει επί μακρόν κι έρχεται τώρα και κουνάει το δάχτυλο και με απίστευτο κυνισμό πατάς πάνω στο πένθος δεκάδων ζωών. Προτίμησα να σιωπήσουμε. Όσοι σιωπούμε αυτό δεν δηλώνει αδυναμία, δηλώνει σεβασμό. Ας ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας ότι όσοι δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή κι έχουν πληγεί από την καταστροφική φωτιά η περιφέρεια Αττικής διαθέτει χρήματα.

Υπήρχαν οι πολιτικές των εξαγγελιών και των διακηρύξεων που την επόμενη των εκλογών ξεχνιόντουσαν κι υπάρχει κι ο λόγος της πράξης και του αποτελέσματος τον οποίο υπηρετώ 4,5 έτη κι έχω να αθροίσω έργα και στις συγκεκριμένες περιοχές και στους 66 δήμους που για κάποιους πολιτικούς αντιπάλους που θέλουν η περιφέρεια Αττικής να αλλάξει χέρια, οδήγησαν στο να λένε ότι είμαι άφαντη. Το ζήτημα είναι ότι όσοι φέρουν ευθύνη ας σιωπήσουν και κάνω έκκληση να μην ξαναδώσουμε ραντεβού με την επόμενη τραγωδία».

06/03/2019 12:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

 

Ένα στα δύο νοικοκυριά αδυνατεί “να βγάλει τον μήνα”, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: