Τη δυνατότητα να μπορούν και τον Απρίλιο οι Έλληνες που ζουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές του Μαΐου, ζήτησε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τον Αλέξη Χαρίτση, στη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών.

Ως γνωστό, η προθεσμία για να κάνει κάποιος τη δήλωση συμμετοχής στις ευρωεκλογές στα κατά τόπους προξενεία λήγει στις 29 Μαρτίου. Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε δεσμευτική και γραφειοκρατική την προθεσμία που έχει δοθεί και η οποία θα στερήσει, όπως είπε, από χιλιάδες Έλληνες το δικαίωμα να ψηφίσουν.

  • «Είναι αστείο να ζητάμε από τους Έλληνες που ζουν έξω να δηλώσουν δύο μήνες πριν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό. Και συμπλήρωσε: «Και είναι διπλά αστείο αν αναλογιστεί κανείς ότι πολίτες άλλων χωρών μπορούν να δηλώσουν ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές μέχρι και τρεις μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες». Η Εσθονία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Γερμανία και η Δανία δίνουν προθεσμία μέχρι τις τελευταίες μέρες του Απρίλη, ή τις πρώτες του Μάη, είπε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ποταμιού, ο κ. Χαρίτσης είπε ότι όντως είναι υπερβολικό να ζητάς από τους πολίτες να δηλώσουν δύο μήνες πριν και πριν ουσιαστικά αρχίσει η προεκλογική περίοδος ότι θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει την πιθανότητα να δοθεί παράταση.

Τον Σταύρο Θεοδωράκη συνόδευε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Ποταμιού Γιάννης Κωνσταντινίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
28/03/2019 20:13

Η ανοχή στη βία και στους φασίστες νάρκη στη δημοκρατία, υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: