Ο Τσιτσιπάς σε εκδήλωση με παιδιά της Unicef: Δεν ήταν εύκολο να ακολουθήσω το όνειρό μου




«Ήμουν τυχερός που έχω ανθρώπους στην οικογένειά μου, που βοήθησαν να γίνει το όνειρό μου πραγματικότητα».

Λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά στην διάρκεια εκδήλωσης της Unicef, Miami Unites Day, σε σχολείο στη Νότια Φλόριντα, όπου συμμετείχε μαζί με τους Νικ Κύργιο, Κέι Νικισόρι, Μάριν Τσίλιτς, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, Νικολας Τζάρι και Πέτρα Κβίτοβα μιλώντας σε μικρά παιδιά, βγάζοντας φωτογραφίες μαζί τους και μοιράζοντας αυτόγραφα.

  • Ο Έλληνας πρωταθλητής είπε στους μαθητές, ότι η υπέρβαση των οικονομικών δυσκολιών ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που κατάφερε να ξεπεράσει νωρίς στην καριέρα του.

«Η Ελλάδα υπέφερε οικονομικά κατά την περίοδο που μεγάλωσα, οπότε δεν ήταν εύκολο να ακολουθήσω το όνειρό μου», είπε. «Αυτές οι περιστάσεις με έφεραν πίσω, αλλά ήμουν τυχερός που έχω ανθρώπους στην οικογένειά μου που βοήθησαν να γίνει το όνειρό μου πραγματικότητα. Ήταν επίσης δύσκολο για εμένα να μην βλέπω πολύ την οικογένειά μου όταν άρχισα να ταξιδεύω για το τένις. Ήμουν τυχερός που είχα τον πατέρα μου να ταξιδεύει μαζί μου, αλλά μου έλειπε η μητέρα μου, τα αδέλφια μου και οι παππούδες μου», τόνισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Στην ίδια συνάντηση ο Νικ Κύργιος αποκάλυψε την μεγαλύτερη άσχημη στιγμή του ως νέος:

«Εύχομαι να άκουγα τους γονείς μου όταν ήμουν η ηλικία σου», ομολόγησε ο Αυστραλός στους μαθητές δημοτικού σχολείου στο Miami Open. «Αυτή είναι η μεγαλύτερη μου λύπη».

Όταν ήμουν 14 ετών, οι γονείς μου, μου είπαν ότι δεν μπορούσα πλέον να παίζω μπάσκετ και εκείνη την ημέρα έσπασε η καρδιά μου. Ήταν μια από τις πιο δύσκολες προκλήσεις για να επικεντρωθώ στο τένις. Λατρεύω το μπάσκετ».

  • Ο Νικισόρι μίλησε για την υπέρβαση της δυσκολίας να εγκαταλείψει την Ιαπωνία για τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να προπονηθεί στην Ακαδημία IMG της Φλώριντας. «Μετακόμισα σε νεαρή ηλικία και ήταν πραγματικά δύσκολα στην αρχή. Ήταν ένας διαφορετικός πολιτισμός, δεν ήξερα κανέναν και δεν μπορούσα να μιλήσω αγγλικά», είπε. «Αλλά αφιέρωσα τον εαυτό μου να προπονούμαι από τις 6:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ. -και βρήκα έναν τρόπο να το απολαύσω».

Ο Τσίλιτς είπε στα παιδιά ότι «όλοι μοιραζόμαστε μια παρόμοια ιστορία. Έπρεπε να μετακομίσω από την οικογένειά μου σε μια μεγαλύτερη πόλη. Με έκανε πιο ισχυρό και πιο υπεύθυνο γνωρίζοντας τι ήθελα να κάνω. Υπήρχαν πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά η οικογένειά μου με υποστήριζε πάντα. Λόγω των δύσκολων στιγμών, είμαι καλύτερος άνθρωπος και εκτιμώ τη ζωή που έχω τώρα περισσότερο. Πιστέψτε στον εαυτό σας, εργασθείτε σκληρά και μπορείτε να επιτύχετε τους στόχους σας».

20/03/2019 10:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μαϊάμι, ΗΠΑ

Ανάμεσα στους 100 πιο διάσημους αθλητές στον κόσμο είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: