Ο Τσίπρας μπλοκάρει νέες επενδύσεις της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, ισχυρίζονται οι Γερμανοί




Στο πλαίσιο πολυσέλιδου ρεπορτάζ για τον κινεζικό νέο «Δρόμο του μεταξιού», η οικονομική Handelsblatt φιλοξενεί άρθρο και για τις επενδύσεις των Κινέζων στο λιμάνι του Πειραιά.

  • Όπως σημειώνεται: «[…] Η Cosco έχει μεγάλα σχέδια για τον άλλοτε κρατικό οργανισμό. Το ελληνικό λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να εκτοπίσει φέτος τη Βαλένθια από τη θέση του μεγαλύτερου τερματικού σταθμού για κοντέινερ στη Μεσόγειο. Ήδη σήμερα ο Πειραιάς αποτελεί σημαντικό σταυροδρόμι του νέου «Δρόμου του μεταξιού […]».

Και ενώ σύμφωνα με την ΗΒ οι Κινέζοι σχεδιάζουν και νέες άμεσες επενδύσεις στο λιμάνι, «[…] η ελληνική κυβέρνηση μπλοκάρει στην παρούσα φάση τα σχέδια των Κινέζων.

  • Σε μια εκλογική χρονιά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα των συνδικάτων και των επιχειρηματιών στον Πειραιά. Πολλοί από αυτούς εκτιμούν ότι οι Κινέζοι έχουν αποκτήσει ήδη μεγάλη δύναμη. Υπό κρατική διαχείριση ο Οργανισμός Λιμένος κατέβαλλε κάποτε υψηλότατους μισθούς χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η παραγωγικότητα.
  • Οι επικερδείς θέσεις στο μάνατζμεντ μοιράζονταν σε ευνοούμενους της εκάστοτε κυβέρνησης ενώ ακόμη και αναθέσεις έργων γίνονταν εν κρυπτώ. ‘Με τους Κινέζους αυτά τελείωσαν’, λέει ένας insider. Για την εκκρεμούσα αδειοδότηση του μεγαλόπνοου σχεδίου της, η Cosco θα μπορούσε τώρα να προσφύγει στην προβλεπόμενη από τη συμφωνία διαιτησία ή να περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Όλες οι δημοσκοπήσεις προεξοφλούν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα».

Σύμφωνα με την ΗΒ, «ο Πειραιάς δεν είναι η μοναδική κινεζική επένδυση στην Ελλάδα. Σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις της Δύσης, οι Κινέζοι αντιμετώπισαν την ελληνική κρίση ως ευκαιρία, επενδύοντας εκεί από το 2009 πάνω από 5 δις ευρώ, περισσότερα από κάθε άλλη χώρα».

ΠΗΓΗ: DW

Καταποντίζεται και σήμερα η τουρκική λίρα: Επιθέσεις από τη Δύση “ονειρεύεται” ο Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: