Ο στυγνός δολοφόνος της Νέας Ζηλανδίας πέρασε δύο φορές από το αεροδρόμιο “Βενιζέλος”




Το τηλεοπτικό κανάλι OPEN μετέδωσε ότι ο δολοφόνος που έσπειρε το θάνατο στη Νέα Ζηλανδία, πέρασε δύο φορές από την Ελλάδα.

Την είδηση μετέδωσε η συνάδελφος Μίνα Καραμήτρου. Το πέρασμα από την Αθήνα επιβεβαιώνεται από τον έλεγχο των διαβατηρίων.

Σύμφωνα με το OPEN, τον Μάρτιο του 2016 πέρασε μια φορά τράνζιτ ενώ μια δεύτερη φορά φαίνεται ότι παρέμεινε στην Αθήνα τουλάχιστον 15 μέρες.

Οι Αρχές τώρα προσπαθούν να διαπιστώσουν τις επαφές του αλλά και πού διέμενε εκείνο το χρονικό διάστημα.

Ο Μπρέντον Τάραντ είχε επισκεφθεί την Κροατία, δηλώνει η αστυνομία

Η Ιταλία θα ενισχύσει τα μέτρα επιτήρησης προκειμένου να αποτρέψει το ενδεχόμενο ο δράστης του μακελειού στο Κράιστσερτς να έχει «μιμητές» στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι.

«Η Επιτροπή στρατηγικής ανάλυσης κατά της τρομοκρατίας είχε σήμερα το πρωί έκτακτη σύσκεψη μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία» ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του ισχυρού άνδρα της ιταλικής κυβέρνησης.

«Κανένας δεσμός ανάμεσα στον δράστη των επιθέσεων και στην Ιταλία δεν έχει εμφανιστεί, όμως οι ιταλικές υπηρεσίες ασφαλείας παραμένουν σε επαγρύπνηση για να επιτηρήσουν την κατάσταση. Έχουν δοθεί οδηγίες για ανανεωμένη επιτήρηση προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος (ο δράστης της επίθεσης) να έχει μιμητές και να υπάρξουν αντίποινα εκ μέρους ριζοσπαστικοποιημένων κύκλων», προστίθεται στην ανακοίνωση του ηγέτη της Λέγκας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, εκπρόσωπος της κροατικής αστυνομίας, τον οποίο επικαλείται το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Hina, δήλωσε πως ο Αυστραλός ακροδεξιός εξτρεμιστής ο οποίος διέπραξε τη φονική επίθεση στα δύο τεμένη της Νέας Ζηλανδίας είχε μείνει για ένα διάστημα στην Κροατία.

«Η αστυνομία διαθέτει πληροφορίες για τις κινήσεις αυτού του ατόμου τον Δεκέμβριο του 2016 και τον Ιανουάριο του 2017», ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο κροατικός Τύπος ανέφερε σήμερα πως ο Μπρέντον Τάραντ είχε επισκεφθεί το Ζάγκρεμπ και πόλεις στην Αδριατική, μεταξύ των οποίων οι Ζάνταρ, Σίμπενικ και Ντουμπρόβνικ.

Οι κροατικές αρχές εργάζονται προκειμένου να προσδιορίσουν ποιοι ήταν οι λόγοι της διαμονής αυτής δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντρέι Πλένκοβιτς στη δημόσια τηλεόραση (HRT). «Μέχρι χθες, το άτομο αυτό δεν ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας», είπε.

Στο μεταξύ, η Αίγυπτος ανακοίνωσε σήμερα πως τέσσερις πολίτες της σκοτώθηκαν κατά την επίθεση σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία.

«Οι νεοζηλανδικές αρχές μάς ενημέρωσαν ότι επιβεβαίωσαν τον θάνατο τεσσάρων Αιγυπτίων», ανακοίνωσε το αιγυπτιακό υπουργείο Μετανάστευσης στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για τον Μουνίρ Σουλεϊμάν, τον Αχμάντ Γκαμαλουντίν Αμπντέλ Γάνι, τον Ασράφ αλ-Μόρσι κα τον Ασράφ αλ-Μάσρι.

Θλίβουν οι μαρτυρίες των Νεοζηλανδών πολιτών: Αισθανόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο “κακό”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: