Ο Μπόλτον εναντίον του Ερντογάν για τους S-400: Έχει και πολύ κακή σχέση με το Ισραήλ, δήλωσε…




Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον επιτέθηκε εναντίον της συμφωνίας αγοράς των ρωσικών S-400 από την Τουρκία, λέγοντας ότι είναι ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας.

“Ανησυχούμε για την αγορά του ρωσικού συστήματος αεροπορικής άμυνας που ονομάζεται S-400 – αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα”, δήλωσε ο Μπόλτον μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό AM 970 του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Τζον Κατσιματίδη.

Ο κ. Μπόλτον ερωτήθηκε από τον κ. Κατσιματίδη αν τελικά η Τουρκία είναι «φίλος ή εχθρός» των Ηνωμένες Πολιτειών, και απάντησε ότι είναι πολλά τα προβλήματα που επηρεάζουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Είπε συγκεκριμένα:

“Λοιπόν ξέρετε ότι εξακολουθούν να είναι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, προσπαθούμε να συνεργαστούμε μαζί τους, αλλά έχουν μια πολύ κακή σχέση με τους στενούς φίλους μας στο Ισραήλ, κάτι που πρέπει να το προσέξουμε”.

Ένα άλλο σοβαρό θέμα, είπε ο κ. Μπόλτον, είναι και οι διαφωνίες “σε σχέση με τη σύγκρουση στη Συρία”.

Η αγορά των S-400 από την Τουρκία αποτελεί ένα «πρόβλημα εθνικής ασφάλειας» για το ΝΑΤΟ, τόνισε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Μπόλτον πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα ήθελε να έχει καλές σχέσεις με την Τουρκία, θα ήθελε να δει το εμπόριο των ΗΠΑ με την Τουρκία να αυξάνεται. Αλλά, πρόσθεσε, χρειαζόμαστε να βοηθήσουν σε κάποια από αυτά και τα άλλα προβλήματα στη Συρία και αλλού στην περιοχή”.

Απόφαση-σοκ του Τραμπ για τον Ταγίπ: Δεν φεύγει από τη Συρία, οι 400 γίναν 1000 στρατιώτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: