ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Στην Άγκυρα προηγείται ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ο υποψήφιος του αντιπολιτευτικού συνασπισμού CHP-Καλό Κόμμα Μανσούρ Γιαβάς προηγείται τώρα στην Άγκυρα ενώ στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζει να προηγείται ο Μπιναλί Γιλντιρίμ του κυβερνητικού συνασπισμού ΑΚΡ-ΜΗΡ.

Συγκεκριμένα στην Άγκυρα με καταμετρημένο το 63% % πέρασε μπροστά ο Μανσούρ Γιαβάς με 49,74% έναντι του υποψηφίου του ΑΚΡ Μεχμέτ Οχσάσεκι ο οποιος ακολουθεί με 47,74% % .

Στην Κωνσταντινούπολη με καταμετρημένο 83,3% ο υποψήφιος του ΑΚΡ Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται με 49,81% έναντι του Εκρέμ Ιμάμογλου του συνασπισμού της αντιπολίτευσης CHP-Καλό Κόμμα ο οποίος ακολουθεί με 47,68%.

Στην επικράτεια της Τουρκίας με καταμετρημένο το 24,43 % το ΑΚΡ λαμβάνει 48%, το CHP 29%, το Καλό Κόμμα 6,14%, το φιλοκουρδικό κόμμα HDP 3,71%, το ακροδεξιό ΜΗΡ 5,01%.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Με την άρση της απαγόρευσης από το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο μεταδίδονται πλέον και επίσημα τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Σύμφωνα με αυτά αν και το δείγμα δεν είναι ακόμη αρκετά αντιπροσωπευτικό για δημοτικές εκλογές ο Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται στην Κωνσταντινούπολη να με 51,7% έναντι 45,6% του Εκρέμ Ιμάμογλου ενώ έχει καταμετρηθεί το 35% των ψήφων.

Στην Άγκυρα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα διαφαίνεται ανατροπή με τον υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος Μεχμέτ Οζασεκί να προηγείται με 50,65% έναντι 46,2% του Μανσούρ Γιαβάς (CHP) με καταμετρημένο το 26%. Στην Σμύρνη δεν φαίνεται κάποια έκπληξη καθώς ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Τουντς Σογιέρ προηγείται με 58,37% έναντι 37,4% του Νιχάτ Ζεϊμπέκι (AKP) με καταμετρημένο περίπου το 25% των ψήφων.

Προηγούνται οι υποψήφιοι ΑΚΡ-ΜΗΡ σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα

Σε Κωνσταντινούπολη και Άγκυρα προηγείται ο υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού ΑΚΡ-ΜΗΡ σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα.

Στην Κωνσταντινούπολη, με καταμετρημένο το 5,9%, ο υποψήφιος του ΑΚΡ Μπιναλί Γιλντιρίμ προηγείται με 52,48% έναντι του Εκρέμ Ιμάμογλου του συνασπισμού της αντιπολίτευσης CHP-Καλό Κόμμα ο οποίος ακολουθεί με 44,76%.

Στη Άγκυρα προηγείται επίσης ο υποψήφιος του ΑΚΡ Μεχμέτ Οχσάσεκι έναντι του υποψηφίου του συνασπισμού της αντιπολίτευσης Μανσούρ Γιαβάς που ακολουθεί με 41,03%.

Στην επικράτεια της Τουρκίας, με καταμετρημένο το 10%, το ΑΚΡ λαμβάνει 50%, το CHP 20%, το Καλό Κόμμα 7%, το φιλοκουρδικό κόμμα HDP 6,4%, το ακροδεξιό ΜΗΡ 6,4%.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για να κριθεί το αποτέλεσμα. Πάντως ο διευθυντής της εταιρείας Optimar Χιλμί Ντασντιμάρ δήλωσε ότι η συμμετοχή στην ανατολική και νοτιοανατολική Τουρκία ήταν ψηλή και πως λειτούργησε υπέρ του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ το γεγονός ότι διορίστηκαν επίτροποι στη θέση δημάρχων του φιλοκουρδικού κόμματος HDP.

Όπως ανέφερε, αναμένεται έκπληξη στην ανατολική Τουρκία.

ΑΠΕ-ΚΥΠΕ

Έκλεισαν οι κάλπες στην Τουρκία: Oι υποψήφιοι του Ερντογάν προηγούνται σε Πόλη και Άγκυρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: