Ο μακελάρης Τάραντ ήρθε στην Ελλάδα το 2016, προερχόμενος από την Τουρκία




Ο Αυστραλός δράστης της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, Μπρέντον Τάραντ, είχε διαμείνει λίγες ημέρες στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2016, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, ο Τάραντ αφίχθη στις 20/3 με πτήση από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα και διέμεινε για λίγες ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης και την Σαντορίνη.

Επίσης, όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ, πάλι το 2016, είχε διέλθει δύο φορές από την Ελλάδα με πτήσεις transit, στις 29 Νοεμβρίου και στις 10 Δεκεμβρίου.

Η ΕΛ.ΑΣ ακολουθεί τα ίχνη του Τάραντ, προκειμένου να αποκαλύψουν πιθανές σχέσεις με την παγκόσμια τρομοκρατία και περίεργες διασυνδέσεις με τρομοκρατικούς πυρήνες.

Η παραμονή στην Τουρκία

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN Μαρία Ζαχαράκη, σχετική δημοσίευση στο ΕΘΝΟΣ αναφέρει ότι ο μακελάρης επισκέφτηκε την Τουρκία δύο φορές μέσα στο 2016, σύμφωνα με τις έρευνες της ΜΙΤ, την ίδια χρονιά που ήρθε και στη χώρα μας.

Η πρώτη φορά ήταν στις 17 Μαρτίου του 2016, όπου ταξίδεψε με αεροπλάνο από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη. Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δημοσίευσαν και σχετική φωτογραφία του Μπρέντον Τάραντ κατά την είσοδό του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κων/λης το 2016. Ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τη Ν. Ζηλανδία έμεινε στην Κωνσταντινούπολη για 3 ημέρες και στη διάρκεια της διαμονής του, στις 19 Μαρτίου του ‘16, συνέβη τρομοκρατική ενέργεια στο Ταξίμ από τζιχαντιστή και οι τουρκικές αρχές εξετάζουν τώρα μήπως ο Αυστραλός είχε κάποια εμπλοκή με το γεγονός.

Η δεύτερη φορά που επισκέφτηκε ο δράστης στην Τουρκία ήταν τον Σεπτέμβριο του 2016, όπου έκατσε συνολικά 43 ημέρες (13 Σεπτεμβρίου – 25 Οκτωβρίου) και η ερώτηση που πλανάται στις αρχές είναι «Τι έκανε τόσες μέρες στην Τουρκία;». Η ΜΙΤ εξακρίβωσε ήδη ότι πήγε ακόμη και στη Σμύρνη, όπου επισκέφτηκε διάφορα αρχαία αλλά και χριστιανικά μνημεία.

Ερευνάται μάλιστα και το ενδεχόμενο μήπως ο Αυστραλός είχε σκοπό τότε να προβεί σε τρομοκρατική ενέργεια και στην Τουρκία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, που ήταν ένας από τους στόχους τού μακελάρη, σύμφωνα με τη Μαρία Ζαχαράκη ασχολείται προσωπικά με την υπόθεση και υπόσχεται να αποκαλύψει όλες τις λεπτομέρειες της παραμονής του στην Τουρκία, ενώ δεν διστάζει να δείχνει και να ξαναδείχνει στις προεκλογικές του ομιλίες το αποτρόπαιο βίντεο της σφαγής στη Ν. Ζηλανδία, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία.


Με στοιχεία , ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΘΝΟΣ, ΟPEN TV

“Συντετριμμένη” η οικογένεια του μακελάρη της Ν.Ζηλανδίας: Ο κόσμος κατέρρευσε, δηλώνουν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: