O κ. Τσίπρας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τα εθνικά θέματα, είπε η Γεννημάτα στην Κοζάνη




Προσκλητήριο στους προοδευτικούς πολίτες της χώρας «να δώσουμε μαζί τον αγώνα με τo κίνημα αλλαγής για να γυρίσει σελίδα ο τόπος», απεύθυνε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στην κατάμεστη αίθουσα του Εκθεσιακού κέντρου Κοζάνης. «Χτίζουμε το νέο κίνημα που μπορεί να εμπνέει και να πρωταγωνιστήσει ξανά στις πολιτικές εξελίξεις μαζί τους Σοσιαλιστές, Σοσιαλδημοκράτες, πολίτες και στελέχη από την ανανεωτική αριστερά, το προοδευτικό κέντρο και την πολιτική οικολογία», τόνισε η πρόεδρος της ΚΙΝΑΛ και συμπλήρωσε ότι είμαστε έτοιμοι να δώσουμε την μάχη στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας τόσο στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στις Ευρωεκλογές όσο και στις Εθνικές εκλογές.

Αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και ότι έκανε τρεις μεγάλες ζημιές.

Εξήγησε ότι υπήρξαν παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα και ότι η κυβέρνηση «παρέδωσε το θέμα της ταυτότητας και της γλώσσας κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού» και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση με τις επιλογές της «παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995». Ανέφερε ότι χρειάστηκαν μόνο λίγες ημέρες από την κύρωση της συμφωνίας, «για να ξεκινήσουν οι προκλήσεις του αλυτρωτισμού και η προπαγάνδα του δήθεν Μακεδονισμού» και υπενθύμισε ότι «είχαμε κάνει τις επισημάνσεις στην κυβέρνηση αλλά μας αγνόησαν όπως και την βούληση της πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού».

Αναφερόμενη στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και την τελευταία συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερτογάν, ανέφερε ότι όταν διαπραγματεύεται η κυβέρνηση «μόνο νέα βάρη έρχονται για τον Ελληνικό λαό» και απεύθυνε προειδοποίηση «μην δεσμεύσετε τη χώρα στο τέλος της θητείας σας… Δεν σας έχουμε εμπιστοσύνη, ούτε εμείς , ούτε ο Ελληνικός λαός».

Σύμφωνα με την κα Γεννηματά η κυβέρνηση προκάλεσε ζημιά αφού «αρνήθηκε την εθνική συνεννόηση, και χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον Ελληνικό λαό». Σε αρκετά υψηλούς τόνους τόνισε ότι «οι διχασμοί έχουν κοστίσει ακριβά στη χώρα», ότι δημοκρατική παράταξη «πάλεψε πάντα για να ενώσει τους Έλληνες με αποκορύφωμα η εθνική συμφιλίωση από τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Γιώργο Γεννηματά που έκλεισαν τις πληγές του εμφυλίου»

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μίλησε για το πλήγμα που έχει υποστεί ο κοινοβουλευτισμός με βουλευτές που εκχωρούν το δικαίωμα τους να ψηφίζουν κατά συνείδηση και κόμματα που διαλύονται αφού οι βουλευτές τους αλλάζουν κόμμα. Εξήγησε ότι αυτά τα φαινόμενα «είναι βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς που καραδοκεί» ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο πρωθυπουργό λέγοντας ότι η κρίση που βιώνει σήμερα η Δημοκρατία έχει το όνομα Τσίπρας. Και κατέληξε λέγοντας ότι είναι «βαρίδι της αριστεράς, βαρίδι για τη χώρα»

Κάλεσε τους πολίτες στις κάλπες των ευρωεκλογών να ενισχύσουν την προοδευτική ριζοσπαστική ατζέντα που βάζουν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, «να υπερασπίσουμε την ανοιχτή Ευρωπαϊκή Κοινωνία και να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τη βία και το φασισμό. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τις πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος. Με τον Βέμπερ και τον Ορμπαν» κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Στα ζητήματα της Οικονομίας άσκησε δριμεία κριτική τόσο στην Κυβέρνηση μιλώντας για «ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ», όσο και στην ΝΔ πού «πρεσβεύει την ασυδοσία της αγοράς». Σύμφωνα με την κα Γεννηματά η χώρα χρειάζεται αναπτυξιακό σοκ με «μεγάλες ξένες επενδύσεις, πόλους ανάπτυξης σε κάθε ελληνική περιφέρεια και κίνητρα στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις». Για τον ρόλο του δημόσιου τομέα και του κράτους δήλωσε ότι «θέλουμε Κράτος ευέλικτο, με επιτελικό και ελεγκτικό ρόλο, με κανόνες, φιλικό για τους πολίτες και τις επενδύσεις και όχι ως λάφυρο που το αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ως εχθρό η ΝΔ».

Σε ότι αφορά τα ζητήματα της ενέργειας μιας και η δυτική Μακεδονία αποτελεί τον ενεργειακό κόμβο της χώρας της χώρας, η Φώφη Γεννηματά μίλησε για κατάρρευση της οικονομίας της Περιφέρειας που συνδέεται με την αποδόμηση του κλάδου της ενέργειας και αναφέρθηκε στα δημογραφικά στοιχεία που δείχνουν ότι η περιοχή ερημώνει με ρυθμούς μεγαλύτερους από κάθε άλλη περιοχή της χώρας. Καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση που «κατάργησε ένα επενδυτικό σχέδιο στην ενέργεια ύψους 5 δις ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία» εννοώντας τον νόμο για την μικρή ΔΕΗ, και που σήμερα «προβαίνουν στο ξεπούλημα των σταθμών και των ορυχείων υπηρετώντας μεταπρατικά συμφέροντα».

Το πραγματικό δίλημμα των εκλογών σημείωσε η κα Γεννηματά είναι «ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια για την χώρα» και κάλεσε τους δυτικομακεδόνες αλλά και τους πολίτες της Κοζάνης «να ξεκινήσουμε τη μεγάλη ανατροπή υπέρ του Κινήματος Αλλαγής σε όλες τις κάλπες που έρχονται το 2019».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Γιώργος Καμίνης οι ευρωβουλευτές Εύα Καλή και Νίκος Ανδρουλάκης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Σάκης Αρναούτογλου και Γιώργος Βαρδακαστάνης.

17/03/2019 21:58
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σπ. Κουταβά
Κοζάνη, Ελλάδα

Οι γειτονιές μας είναι πολύ πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση των νεοναζί της ΧΑ είπε ο Ηλιόπουλος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: