Ο Ερντογάν ρίχνει το γάντι στον Ντόναλντ Τράμπ: Θα αγοράσω και τους S-500, μετά τους S-400




Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν διευκρίνισε την Τετάρτη, αναφερόμενος στη συμφωνία της Άγκυρας με τη Μόσχα για την αγορά του πυραυλικού συστήματος S-400 Triumf, ότι η κυβέρνησή του δεν θα ακυρώσει τη συμφωνία παρά τις διαμαρτυρίες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Υπογράμμισε επίσης ότι όταν ολοκληρωθεί η συμφωνία για τους S-400 “θα δει και το θέμα των S-500”.

“Αυτό τελείωσε”, δήλωσε ο Ερντογάν (για το θέμα των S-400), σημειώνοντας ότι έχουν ήδη μπει υπογραφές σχετικά με τη συμφωνία και ότι η πρώτη παράδοση θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο. «Είμαστε μια ανεξάρτητη Τουρκία, δεν είμαστε σκλάβοι».

Ο Αμερικανός στρατηγός κ. Curtis Scaparrotti, ο οποίος είναι επικεφαλής της ευρωπαϊκής διοίκησης των ΗΠΑ, συνέστησε στο Κογκρέσο χθες, ότι αν η Τουρκία προχωρήσει και αγοράσει τα συστήματα S-400 από τη Ρωσία, η παράδοση στην Τουρκία του F-35 Joint Strike Fighter της Lockheed Martin θα πρέπει να ακυρωθεί.

Ο κ. Ερντογάν είπε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λάθος που υποστηρίζει τους Κούρδους της Συρίας (YPG) και υποσχέθηκε ότι ο τουρκικός στρατός που συνεργάζεται με την οργάνωση Free Syrian Army θα κτυπήσει ξένους στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων Γάλλων, Βρετανών και Γερμανών, που όπως είπε, συνεργάζονται με τους Κούρδους, τους οποίους θεωρεί “τρομοκράτες”.

Ο Μεβλούτ βρίζει τους Αμερικάνους: Και δεν πουλάτε… Και από αλλού δεν θέλετε να πάρουμε!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: